Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că a prezentat, la conferinţa Globsec de la Praga, exemplul României ”ca pe o poveste de succes, în care adversari politici şi-au unit forţele pentru a guverna ţara într-o perioadă dificilă”. El subliniază că ţara noastră ”trebuie să fie văzută pe aceste scene importante de dezbatere şi să contribuie la discuţiile geopolitice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un schimb de idei extrem de interesant astăzi, în cadrul conferinţei Globsec de la Praga, cea mai mare conferinţă pe securitate şi apărare din Europa Centrală şi de Est. Panelul a vizat viitorul democraţiei în Europa după alegerile din 2024, creşterea îngrijorătoare a forţelor de extremă dreapta şi nevoia urgentă ca politicienii moderaţi să se reconecteze cu oamenii. Mi-au fost alături lideri europeni cu greutate, printre care Szymon Hołownia, mareşal al Seimului Poloniei, Lauri Hussar, preşedintele Parlamentului Estoniei şi Markéta Pekarová Adamová, preşedinta Camerei Deputaţilor din Republica Cehă. Împreună, am explorat modalităţi prin care naţiunile noastre pot conlucra pentru a contracara manipulările şi tertipurile de divizare a societăţii, folosite de mişcările extremiste”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că a prezentat exemplul ţării noastre ca o poveste de succes.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Am subliniat importanţa unităţii şi a colaborării dincolo de curentele politice. Am prezentat, cu mândrie, exemplul României ca pe o poveste de succes, în care adversari politici şi-au unit forţele pentru a guverna ţara într-o perioadă dificilă, cu multiple crize. Acest exemplu arată că, prin cooperare şi angajament faţă de interesul naţional, putem depăşi chiar şi cele mai grele provocări. De acum încolo, este crucial să îmbunătăţim sistemele democratice pentru a face faţă mai bine presiunilor populismului şi pentru a restabili încrederea cetăţenilor noştri în instituţiile statului. Doar împreună putem proteja viitorul democraţiei în Europa! România trebuie să fie văzută pe aceste scene importante de dezbatere şi să contribuie la discuţiile geopolitice. Doar în dialog cu ceilalţi putem juca un rol activ în definirea viitorului întregii lumi”, a subliniat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.