Peste un sfert dintre bărbaţii de culoare mai tineri spun că l-ar sprijini pe candidatul republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA din acest an, a indicat un sondaj NAACP făcut public vineri şi citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Alegătorii de culoare au fost mult timp cei mai loiali votanţşi ai democraţilor, dar în timpul mandatului preşedintelui democrat Joe Biden , unii alegători de culoare mai tineri şi bărbaţi de culoare de toate vârstele şi-au pierdut încrederea în Partidul Democrat. Alegătorii de culoare au jucat un rol important în trimiterea lui Biden la Casa Albă în 2020, iar vicepreşedintele democrat Kamala Harris speră să-şi asigure sprijinul lor pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.
Majoritatea alegătorilor de culoare, 63%, intenţionează să o susţină pe Harris, comparativ cu 13% pentru Trump, potrivit noului sondaj NAACP, care a intervievat 1.000 de alegători de culoare înregistraţi din SUA în perioada 6 august - 12 august.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Dar 26% dintre bărbaţii de culoare sub 50 de ani au spus că îl susţin pe Trump, faţă de 49% care o susţin pe Harris. Dintre bărbaţii de culoare peste 50 de ani, 77% au spus că o susţin pe Harris.
Şaizeci şi şapte la sută dintre femeile de culoare au spus că o susţin pe Harris, în timp ce 8% au spus că îl susţin pe Trump.
Principalele probleme pentru alegătorii de culoare au fost economia, criminalitatea şi siguranţa publică, relevă sondajul, costul alimentelor şi alimentelor, locuinţelor şi utilităţilor fiind cei mai mari factori de stres economic. Optzeci şi doi la sută dintre bărbaţii de culoare sub 50 de ani au enumerat problemele economice printre cele mai importante probleme cu care se confruntă ţara astăzi, comparativ cu 75% dintre femeile de culoare de toate vârstele.
Mesajele alegătorilor care subliniază drepturile „fiind atacate” au cea mai mare şansă de a motiva alegătorii indecişi şi bărbaţii de culoare mai tineri, arată sondajul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.