Liderul UDMR Kelemen Hunor, candidat la alegerile prezidenţiale, susţine că întreaga campanie PNL de promovare a cărţii lui Nicolae Ciucă l-a afectat pe liderul liberal, nu l-a ajutat. ”Au investit foarte mulţi bani. Să dăm PNL-ului tot ce înseamnă editare de cărţi în România, că se pricepe foarte tare”, a spus, ironic, preşedintele UDMR, care încă nu a citit cartea scrisă de Nicolae Ciucă. În schimb, politicianul maghiar i-a recomandat liderului PNL o carte despre istoria lumii: ”Drumurile mătăsii”, scrisă de profesorul britanic Peter Frankopan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă a citit cartea lui Nicolae Ciucă. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Nu. Ştiţi care e problema? Am o listă lungă cu ce trebuie să citesc. Nu spun că nu voi citi, fiindcă eu sunt un om extrem de curios, dar mai aştept”, a răspuns preşedintele UDMR. 
 
Kelemen Hunor a mai fost întrebat dacă panourile instalate de liberali în toată ţara pentru a promova cartea lui Nicolae Ciucă l-au ajutat pe liderul PNL sau mai degrabă l-au afectat. 
 
”L-au afectat, sigur. Şi nu cred că Nicolae Ciucă e foarte fericit de această campanie. Au investit foarte mulţi bani. Eu, ironic, am spus la un moment dat, după ce Consiliul Concurenţei a amendat editurile: trebuie rugat PNL să facă consultanţă pentru editurile mari. Sau să dăm PNL-ului tot ce înseamnă editare de cărţi în România, că se pricepe foarte tare. Dar nu cred că Nicolae Ciucă e foarte fericit pentru ce i s-a întâmplat. Numai câte reproşuri am auzit eu în această vară…Şi dacă eu am auzit aceste reproşuri, sigur că şi Nicolae Ciucă le-a auzit”, a comentat Kelemen Hunor. 
 
Liderul UDMR i-a recomandat lui Nicolae Ciucă două cărţi de istorie universală scrise de britanicul Peter Frankopan, profesor la Universitatea Oxford. 
 
 
”I-aş recomanda Peter Frankopan, cele două cărţi care au apărut în anii trecuţi: ”Drumurile mătăsii” şi ”Noile drumuri ale mătăsii”. Sunt două lecturi obligatorii pentru orice om politic dacă vrea să înţeleagă istoria într-un alt mod decât a învăţat la şcoală şi dacă vrea să înţeleagă viitorul”, a spus Hunor. 
 
Întrebat dacă îl vede pe Nicolae Ciucă în finala prezidenţială, Kelemen Hunor a răspuns: ”Nu ştiu, nu fac eu analize. Sunt mulţi candidaţi, fiecare pleacă cu o şansă reală de intra în turul doi, vom vedea ce decid cetăţenii. Eu nu pot intra în speculaţii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.