În ziua de astăzi, deţinerea unei maşini a devenit mai mult o necesitate decât un lux. În timp ce asigurarea obligatorie este o cerinţă legală, mulţi şoferi încă nu sunt conştienţi de nivelul suplimentar de protecţie pe care îl oferă asigurarea CASCO. Citind rândurile următoare vei putea descoperi ce este ea, când ar fi indicat să o achiziţionezi şi în ce context te poate ajuta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată ce ar fi indicat să ştii despre asigurarea opţională CASCO!

1.Ce este asigurarea CASCO şi împotriva căror riscuri te protejează ea?

Asigurarea CASCO, cunoscută şi sub denumirea de asigurare completă, merge dincolo de acoperirea de bază oferită de asigurarea obligatorie. În timp ce asigurarea obligatorie (precum RCA în România) acoperă răspunderea civilă faţă de terţi, asigurarea CASCO oferă protecţie pentru propriul vehicul împotriva unei serii de riscuri potenţiale:

a)Acoperire împotriva accidentelor

Unul dintre principalele avantaje ale unei astfel de poliţe complete este acoperirea financiară împotriva accidentelor. Conform Comisiei Europene, numai în UE au loc anual aproximativ 1,4 milioane de accidente rutiere. Dacă optezi pentru o asigurare CASCO la o firmă de încredere pe plan naţional (cum este asigurari.ro), atunci ai certitudinea că eşti protejat financiar în cazul în care vehiculul tău este avariat într-un accident, indiferent de cine este vinovat. Înainte să închei o astfel de poliţă interesează-te care este situaţia financiară a firmei la care intenţionezi să-ţi faci asigurarea.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

b)Protecţie împotriva furtului şi vandalismului

Furtul şi vandalismul vehiculelor sunt realităţi cotidiene nefericite. Asigurarea CASCO acoperă, în general, costurile de reparare sau înlocuire a vehiculului tău în cazul în care acesta este furat sau vandalizat.

c)Dezastre naturale şi alte evenimente neprevăzute

Dezastrele naturale, cum ar fi inundaţiile, furtunile şi cutremurele, pot provoca daune semnificative vehiculului tău. Asigurarea CASCO te protejează de povara financiară a reparaţiilor sau a înlocuirii totale în astfel de scenarii. De asemenea, acoperă daunele produse de alte evenimente neprevăzute, cum ar fi incendiile, căderile neprevăzute de obiecte şi chiar daunele cauzate de animale.

2. Când ar fi indicat să închei o asigurare CASCO?

Decizia de a stabili când să închei o astfel de asigurare poate fi esenţială pentru maximizarea beneficiilor acesteia. Dacă ai achiziţionat recent un vehicul nou sau scump, asigurarea CASCO este foarte recomandată. Maşinile noi se depreciază rapid, iar costul reparaţiilor sau al înlocuirii poate fi substanţial. De asemenea, multe contracte de leasing şi finanţare impun ca asigurarea CASCO să facă parte din contract. Acest lucru oferă creditorului garanţia că investiţia sa este protejată în caz de deteriorare sau furt.

3. Care sunt principalele avantaje ale unei astfel de asigurări opţionale?

Unul dintre principalele avantaje ale asigurării CASCO este protecţia financiară pe care o oferă. Repararea sau înlocuirea unui vehicul avariat poate fi costisitoare, iar această poliţă garantează că nu vei suporta întreaga povară financiară. De asemenea, poliţele de asigurare de acest fel sunt extrem de personalizabile, permiţându-ţi să adaptezi acoperirea la nevoile tale specifice.

Aşadar, dacă te gândeşti să-ţi îmbunătăţeşti protecţia generală a maşinii tale, acum este momentul perfect pentru a explora opţiunile de asigurare CASCO. Contactează-ţi furnizorul de asigurări pentru a afla mai multe despre poliţele personalizabile şi beneficiile suplimentare pe care le poate oferi asigurarea CASCO. Succes!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.