Prim-ministrul Australiei Anthony Albanese a declarat sâmbătă că reţelele sociale au o "responsabilitate socială" în a-şi asuma, într-o replică la Elon Musk, patronul X, care calificase guvernul său drept "fascist" pentru planul său de a penaliza platformele care nu reuşesc să combată dezinformarea, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul de lege prevede impunerea unor amenzi de până la 5% din cifra de afaceri anuală giganţilor tehnologici în cazul în care aceştia nu îşi respectă obligaţiile în acest domeniu.

"Fascişti", a scris Elon Musk pe X joi seara, comentând textul prezentat de guvernul australian în cursul zilei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Premierul australian Anthony Albanese i-a răspuns sâmbătă lui Musk, afirmând că reţelele sociale au „o responsabilitate socială”.

"Dacă domnul Musk nu înţelege acest lucru, asta spune mai mult despre el decât despre guvernul meu", a declarat el reporterilor.

Acest episod este cel mai recent dintr-o dispută de lungă durată între Musk şi guvernul australian cu privire la reglementarea reţelelor sociale.

Executivul australian ia în considerare o serie de măsuri care ar obliga reţelele sociale să îşi asume o mai mare responsabilitate pentru conţinutul de pe platformele lor, inclusiv interzicerea conţinutului postat de persoane sub 16 ani.

De asemenea, Elon Musk s-a confruntat recent cu justiţia din Brazilia, unde platforma X a fost blocată din 30 august prin ordin al Curţii Supreme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.