Asociaţia Alumnus Club organizează sâmbătă, 31 august, ora 10:00, în cadrul Muzeului ASTRA, un atelier de terapie prin artă, dedicat copiilor de la şcoala I-VIII din Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu, alături de spectacolul şi expoziţia copiilor participanţi în proiectul Pic2Drama.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul Pic2Drama, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), este o iniţiativă inedită de a aduce împreună teatrul şi pictura, prin intermediul unor ateliere care au fost susţinute în cadrul SOS Satele Copiilor Cisnădie, o instituţie care oferă sprijin parental copiilor, derulând programe dedicate tinerilor din sistemul de protecţie, dar şi programe educaţionale.

Proiectul a inclus 10 ateliere de teatru realizate de un mentor în arte teatrale, Daniel Lungu, şi 10 ateliere de pictură susţinute de un psihoterapeut integrativ, Felicia Acsinte. Interconectate tematic, atelierele au dezvăluit copiilor rolul artei în procesul de dezvoltare emoţională, autocunoaşte şi comunicare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Activităţile s-au desfăşurat simultan, în aşa fel încât, grupul de copii care a participat la atelierul de teatru, la final, să ţină un scurt spectacol, împreună cu tinerii care au participat la atelierele de pictură, activităţi menite să reflecte rezultatele copiilor. Evenimentul final va fi găzduit de Muzeul ASTRA din Sibiu, însoţit de un atelier de terapie prin artă, dedicat copiilor de la şcoala I-VIII din Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu. 

Necesitatea acestui program are la bază importanţa educaţiei culturale în copilăria timpurie, care este o perioadă critică de dezvoltare pentru copii. Crearea şi vorbirea despre artă facilitează schimbul de idei şi opinii copiilor, întărindu-le încrederea în sine şi conturându-le identitatea.

„Conexiunea cu tinerii, care au trecut sau trec prin experienţe nefavorabile, se realizează prin procedeul pe care îl implică terapia prin artă. Graţie tehnicilor apropiate de pictură, desen, modelaj, măşti, fiecare participant îşi activează potenţialul creativ, cu scopul de a explora şi de a-şi înţelege mai bine emoţiile şi sentimentele. Însăşi arta ca instrument, permite conectarea atât cu membrii grupului, dar, mai ales, cu propriul sine” a declarat Felicia Acsinte, psihoterapeut integrativ.

Mai multe detalii despre eveniment puteţi afla de pe pagina oficială a Proiectului Pic2Drama.

Despre Alumnus Club

Asociaţia Alumnus Club este o organizaţie înfiinţată în anul 2000, scopul acesteia fiind acela de a implica tinerii în activităţi, care le stimulează iniţiativa personală şi le dezvoltă experienţa. Prin afilierea la valorile UNESCO, Alumnus Club are acces la o vastă reţea de informaţii cu privire la activităţi desfăşurate în domenii precum educaţia, ştiinţa şi cultura.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi realizat în parteneriat cu SOS Satele Copiilor Cisnădie şi Muzeul ASTRA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.