Fundaşul Jules Koundé, desemnat jucătorul meciului după victoria Franţei cu 1-0 în faţa Belgiei în optimi la Euro 2024, a făcut apel la un "baraj" împotriva partidului de extremă-dreapta Rassemblement National (RN) al lui Marine Le Pen, în turul al doilea al alegerilor legislative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bineînţeles că am fost dezamăgit să văd direcţia pe care o ia ţara noastră. Cu atât de mult sprijin pentru un partid care este împotriva valorilor noastre, valorile de a trăi împreună, valorile de respect, şi care vrea să divizeze francezii ", a afirmat fundaşul echipei FC Barcelona.

"Dar cred că există un al doilea tur, că încă nu s-a decis nimic şi că mai trebuie să mergem să-i găsim pe cei care nu au votat", a afirmat el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Jules Koundé şi-a reiterat apelul de a nu da o majoritate absolută partidului condus de Jordan Bardella.

"Cred că va fi important să facem un baraj, să blocăm extrema dreaptă, partidul Rassemblement National. Pentru că nu este un partid care va conduce ţara noastră spre mai multe libertăţi şi mai multă unitate. Aceasta este poziţia mea", a spus jucătorul de 25 de ani.

RN şi aliaţii săi au câştigat turul de duminică cu 33% din voturi, urmaţi de un bloc de stânga cu 28% şi cu mult înaintea alianţei largi de centrişti a preşedintelui Emmanuel Macron, care a obţinut doar 22%, arată rezultatele oficiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.