Primarul comunei prahovene Ceraşu, Alin Staicu, inculpat într-un dosar în care este acuzat că a şantajat reprezentanţii unei firme, iar apoi a instigat trei poliţişti locali să îi amendeze pe aceştia, reclamă, într-o postare pe Facebook, că este ”o victimă a abuzurilor unui stat paralel”. El anunţă că a obţinut în instanţă ridicarea măsurii controlului judiciar pe care procurorii au decis-o în privinţa sa în dosarul de şantaj şi abuz în serviciu în care este cercetat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numele meu este Alin Staicu. Sunt primarul comunei Ceraşu, judeţul Prahova, cel pe care în urmă cu mai puţin de o săptămână îl acuzaţi de tot felul de infracţiuni, în urma unor informaţii primite... «pe surse». Astăzi, am câstigat în Instanţă ridicarea măsurii preventive de control judiciar pe care o instituiseră procurorii de la Vălenii de Munte în urma unor percheziţii pe care eu le consider abuzive. Da, nu mă feresc să spun public că sunt o victimă a abuzurilor unui… stat paralel! (...) Pentru o plângere de şantaj am fost amprentaţi, percheziţionaţi, umiliţi ca şi când am fi fost criminali în serie! Aşa că am decis să nu accept astfel de practici abuzive, pentru că sunt nevinovat, şi nevinovaţi sunt si angajaţii Poliţiei Locale implicaţi în acest dosar!”, a scris edilul, miercuri seară, pe Facebook.

Acesta susţine că omul de afaceri care l-a denunţat a făcut acest gest pentru că e nemulţumit de amenzile primite de la Poliţia Locală.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Acuzatorul meu este un comerciant nemulţumit de faptul că reprezentanţii Poliţiei Locale Ceraşu nu au acceptat încălcarea legislaţiei şi a deciziilor Consiliului Local Ceraşu privind comerţul ambulant pe teritoriul comunei şi l-au sancţionat conform legilor”, susţine Alin Staicu.

Acesta afirmă că miercuri, când Judecătoria Vălenii de Munte a revocat măsura controlului judiciar în dosarul în care este acuzat de şantaj, ”s-a făcut puţină dreptate”, el precizând că are ”încredere că judecătorii din România vor fi corecţi şi drepţi,  aşa cum trebuie să fie cu adevărat toţi reprezentanţii sistemului de justiţie”.

Conform portalului instanţelor de judecată, decizia de revocare a controlului judiciar în cazul lui Staicu este definitivă.

Alin Staicu a fost plasat sub control judiciar săptămâna trecută.

”La data de 12.10.2021, inculpatul Staicu Alin Remus, în calitate de primar al comunei Ceraşu, a condiţionat efectuarea de acte de comerţ de către angajaţii societăţii DMM SRL pe raza UAT Ceraşu de mutarea sediului societăţii pe raza comunei Ceraşu sau de sponsorizarea Primăriei comunei Ceraşu de către administratorul societăţii, cu 10 computere (unităţi PC şi monitoare), în caz contrar urmând să procedeze la majorarea taxelor şi să dispună aplicarea de sancţiuni contravenţionale faţă de societatea respectivă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, transmis joi.

Procurorii notează că, între 26 iulie şi 23 septembrie 2021, primarul din Ceraşu ”a dispus sancţionarea abuzivă” a reprezentanţilor aceleiaşi firme de către trei poliţişti locali urmăriţi penal în acelaşi dosar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.