Plasmaserv Metal Connection, companie românească de top în furnizarea de echipamente şi soluţii complete pentru sudare şi debitare, marchează 20 de ani de activitate printr-o investiţie într-un centru de testare deschis clienţilor interesaţi de performanţa echipamentelor importate şi distribuite de companie, unic în peisajul industriei de profil din România. Technology Center Plasmaserv, inaugurat astăzi în prezenţa celor mai importanţi clienţi şi parteneri ai companiei, este o investiţie ce depăşeşte 500.000 de euro şi marchează intrarea Plasmaserv într-o nouă etapă de dezvoltare. Cu o cifră de afaceri de 6 milioane euro în 2024, investiţii consolidate de peste 1,5 milioane euro şi peste 1.500 de clienţi activi din domenii strategice, compania îşi reconfirmă astfel poziţia în top 3 furnizori naţionali de soluţii tehnologice pentru prelucrarea metalului. Pentru acest an, Plasmaserv Metal Connection estimează venituri în creştere cu 30%, până la 7,8 milioane de euro, susţinute de consolidarea parteneriatelor strategice cu lideri precum DNE Laser şi investiţii în automatizare şi digitalizare.
1 milion de euro, cel mai scump echipament livrat de Plasmaserv în România
Fondată în 2005, la Târgu Mureş, de Tiberiu Vladimir Vărzar şi Csongor Andras Csegedi, Plasmaserv Metal Connection a fost un pionier în introducerea pe piaţa din România a tehnologiilor moderne de tăiere cu plasmă, evoluând ulterior într-un integrator complet de soluţii de sudare şi debitare. Colaborările strategice cu lideri globali în domeniu precum Hypertherm, Kemppi, Eckert, HBS, Gullco sau HGG Profiling au fost motorul dezvoltării companiei. În prezent, Plasmaserv Metal Connection are colaborări stabile şi de durată cu producători din industrii precum cea navală, construcţii metalice, infrastructură rutieră şi feroviară sau producţie de utilaje.
„Cele două direcţii de business - sudarea şi tăierea - au fost construite plecând de la nevoile pieţei, iar maturizarea noastră ca organizaţie şi jucător în piaţa românească s-a produs în paralel cu evoluţia celor două. Dacă la început echipamentele şi tehnologia pentru tăiere acopereau peste 85% din activitate, în prezent, ambele direcţii sunt echilibrate strategic, din perspectiva ofertei noastre şi a adaptării ei la cerinţele pieţei. În 2024, am atins o cifră de afaceri de 6 milioane euro, în creştere faţă de anii anteriori, iar investiţiile de peste 1,5 milioane euro în dezvoltarea operaţiunilor ne-au consolidat infrastructura şi capacitatea de livrare. Piaţa din România a devenit tot mai receptivă la tehnologii performante, iar noi am fost mereu conectaţi la tendinţele globale, partenerii noştri fiind lideri în inovaţie. Investim constant în expertiza echipei noastre tocmai pentru a livra nu doar produse, ci soluţii adaptate în timp real cerinţelor clienţilor”, a declarat Tiberiu Vladimir Vărzar, cofondator Plasmaserv Metal Connection.
În luna aprilie a acestui an, o companie din Câmpina urmează să instaleze şi să folosească cel mai scump echipament livrat până acum de Plasmaserv în piaţa românească – o soluţie CNC de ultimă generaţie. ”Acest echipament are o valoare de peste 1 milion de euro şi reprezintă un reper important în istoria Plasmaserv Metal Connection, atât din perspectiva complexităţii tehnice, cât şi a încrederii acordate de partenerul nostru. De asemenea, livrarea confirmă o dată în plus capacitatea companiei noastre de a gestiona proiecte de anvergură şi de a furniza soluţii tehnologice de top, adaptate cerinţelor celor mai exigente industrii din România”, a adăugat cofondatorul Plasmaserv Metal Connection.
Technology Center Plasmaserv – un Art Cafe tehnologic
Aflat în inima Transilvaniei, în apropiere de Târgu Mureş, Technology Center Plasmaserv oferă clienţilor un spaţiu în care pot evalua în detaliu performanţele echipamentelor, pot analiza beneficiile şi avantajele tehnologice ale fiecărei soluţii şi pot testa echipamentele în condiţii reale de lucru. „Investiţia de peste 500.000 de euro în Technology Center Plasmaserv reprezintă unul dintre pilonii centrali ai strategiei companiei pentru următorii ani, este mai mult decât un spaţiu de testare a echipamentelor sau un showroom. Este un ART CAFE tehnologic, un spaţiu unde vorbele se transformă în realitate şi unde tehnologia se întâlneşte cu nevoile concrete ale industriei. Prin acest centru, ne asumăm deopotrivă un rol experenţial, educaţional şi consultativ în relaţia cu clienţii – un diferenţiator esenţial pe o piaţă tot mai competitivă”, a declarat Adrian Sălăjan, CEO Plasmaserv Metal Connection.
Centrul de testare este un pas important către o abordare consultativă şi aplicată în care deciziile se bazează pe experienţă directă şi rezultate măsurabile, dar şi locul în care clienţii pot înţelege practic cum pot integra eficient aceste tehnologii în propriile procese de producţie.
De la câteva echipamente la mii de soluţii livrate în 20 de ani
Pe o piaţă în care inovaţia avansa, în trecut, într-un ritm lent, Plasmaserv a contribuit decisiv la modernizarea industriei de prelucrare a metalelor din România, accelerând tranziţia către soluţii automatizate, eficiente energetic şi integrate digital. Dacă în 2005, de exemplu, existau doar câteva maşini CNC în întreaga ţară, astăzi, mii de echipamente moderne, furnizate de Plasmaserv, contribuie la producţie în toate marile industrii. Compania, care livrează anual pe piaţa locală peste 650 de echipamente şi soluţii tehnologice, a fost parte din proiecte de anvergură precum construcţia podului suspendat de la Brăila („Romanian Golden Gate”), unde echipamentele livrate au fost esenţiale în procesul de fabricaţie a structurii metalice.
Digitalizare şi proactivitate în relaţia cu clienţii, în planul viitor
Perspectivele pentru următorii 5–10 ani includ creştere sustenabilă, integrarea tehnologiei în toate procesele pentru a creşte agilitatea şi eficienţa operaţională şi în profunzime a proceselor interne şi dezvoltarea continuă a competenţelor echipei pentru a rămâne relevanţi, conectaţi la inovaţie şi capabili să oferim soluţii adaptate pieţei în timp real. ”Ne propunem să consolidăm expertiza tehnică a Plasmaserv astfel încât să răspundem prompt şi profesionist la noile provocări tehnologice pe care le anticipăm, să identificăm şi dezvoltăm parteneriate internaţionale cu producători care împărtăşesc viziunea noastră asupra inovaţiei, sustenabilităţii şi performanţei industriale, să continuăm să oferim soluţii complete şi integrate, adaptate nevoilor clienţilor, dar şi pregătite pentru cerinţele viitoare”, a declarat Csongor Andras Csegedi, cofondator Plasmaserv Metal Connection
Strategia Plasmaserv se aliniază astfel cu cerinţele emergente ale industriei: lipsa forţei de muncă specializate, nevoia de eficienţă energetică, cererea pentru tehnologii de precizie şi digitalizare a proceselor. Lansarea Technology Center este doar primul pas dintr-un plan amplu care vizează extinderea capacităţii de testare, crearea unui program recurent de evenimente tehnice şi dezvoltarea de parteneriate educaţionale.
Plasmaserv Metal Connection aduce împreună Oamenii, Metalul şi Tehnologia oferind soluţii pentru a creşte performanţa specialiştilor în sudare şi debitare, din respect pentru oameni, afaceri şi mediul înconjurător – cu profesionalism, pasiune şi viziune.
Despre Plasmaserv Metal Connection:
Plasmaserv Metal Connection este o companie antreprenorială românească, fondată în 2005 de Tiberiu Vladimir Vărzar şi Csongor Andras Csegedi, cu scopul de a acoperi cererea de servicii de sudare şi debitare în sectoare economice strategice precum construcţia de drumuri şi căi ferate, şantiere industriale, navale şi maritime, construcţii metalice, recuperare şi reciclare deşeuri metalice, sisteme şi instalaţii de irigaţii, instalaţii şi echipamente energetice, petrochimice, minerit etc. Produsele şi serviciile oferite includ aparate de tăiere cu plasmă, aparate de sudură, soluţii software şi automatizări, maşini CNC debitare plasmă, oxigaz, jet de apă, laser, aparate pentru sudare bolţuri, aparate curăţare inox sudat, pistolete sudură, consumabile, piese de schimb, accesorii. În anul 2023, Plasmaserv a intrat într-un proces de repoziţionare cu ajutorul unei noi strategii de marketing create de Brandocracy, pentru redefinirea obiectivelor de dezvoltare, devenind Plasmaserv Metal Connection şi căpătând şi o nouă identitate vizuală. Strategia creată de Brandocracy a ajutat Plasmaserv, atât în procesul de repoziţionare a brandului, cât şi în comunicare.

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.