Echipa "Măcelari de Elită", susţinută de Auchan, va reprezenta România în acest weekend la competiţia World Butchers’ Challenge 2025 de la Paris. Prezentă pentru prima dată în această competiţie, echipa României va participa duminică, 30 martie, la proba pentru juniori, iar luni, 31 martie, la proba pe echipe, alături de măcelari din alte 13 ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Specialiştii măcelari care formează echipa României au fost aleşi în urma unor selecţii regionale organizate anul trecut în hipermarketurile Auchan din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti. Astfel, Auchan susţine cu mândrie acest proiect unic în România încă de la început, din dorinţa de a aduce în faţa lumii măiestria, tradiţiile locale şi de a celebra contribuţia măcelarilor la calitatea şi diversitatea preparatelor de pe mesele românilor.

Echipa României celebrează la Paris istoria şi gusturile României

Echipa a pregătit pentru concurs 150 de preparate (110 realizate de seniori şi 40 de juniori) ce provin din toate regiunile unite de Munţii Carpaţi, aceştia reprezentând esenţa conceptului cu care "Măcelarii de Elită" vor concura împotriva celor mai bune 13 echipe similare din lume.

La Paris, echipa "Măcelari de Elită" va celebra istoria şi gusturile României şi, totodată, va arăta că măcelăria este o profesie capabilă să surprindă prin tehnică, inovaţie şi pasiune.

Pe lângă produsele tipic româneşti, "Măcelarii de Elită" vor aduce în faţa juriului preparate premium din vită, cum sunt suculentele T-Bone steak şi alte selecţii de steakuri, menite să evidenţieze calitatea superioară a cărnii şi măiestria tranşării. Nu vor lipsi preparate din carne de miel şi din carne de pasăre, unele dintre ele reinterpretând într-un stil modern diferite preparate tradiţionale.

De asemenea, pentru a-şi demonstra creativitatea, echipa noastră a inventat câteva preparate special pentru acest eveniment mondial. Printre ele se numără un cârnat cu portocale, o combinaţie de arome care îmbină savoarea cărnii cu prospeţimea citricelor, demonstrând capacitatea măcelarilor români de a inova păstrând, în acelaşi timp, respectul pentru tradiţie.

Masa pe care echipa noastră va aranja preparatele în timpul competiţiei constă dintr-un peisaj montan străjuit de un castel aflat sub clar de lună, aranjamentul gastronomic urmând a include tot felul de bunătăţi, precum pastramă de oaie, cârnaţi ardeleneşti, sarmale, mici, gulaş sau cârnaţi de Pleşcoi.

World Butchers' Challenge a debutat ca o întrecere între echipe de măcelari din Noua Zeelandă şi Australia. Este un eveniment ajuns la cea de-a opta ediţie, şi care adună anul acesta în concurs 14 ţări: Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă, România, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Iniţiativa Fundaţiei "Ştefan Moldovan" din Cluj-Napoca, susţinută de Auchan, de a trimite anul acesta o echipă de măcelari români la World Butchers’ Challenge 2025, cea mai prestigioasă competiţie mondială dedicată măcelăriei, a pornit din dorinţa de a schimba percepţia asupra meseriei şi de a atrage noi generaţii spre acest domeniu esenţial.

Proiect iniţiat de Fundaţia Ştefan Moldovan în colaborare cu Top Chef MĂCELAR, CARNEXPO, IndustriaCărnii.ro şi AgroTransilvania Cluster.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.