Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), condusă de Sebastian Burduja, protestează faţă de candidaţii care au început să posteze afişe electorale înainte ca perioada oficială de campanie să înceapă, PACT deschizând o pagină de Facebook unde vor fi postate filmări şi fotografii ce prezintă afişele stradale amplasate înaintea începerii campaniei electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor condamnă ferm acţiunile partidelor politice care au început, cu peste două luni înainte de termenul legal, acţiunile de promovare electorală prin afişarea unor materiale cu înscrisuri politice sau acţiuni de popularizare a candidaţilor. În acest sens, PACT a demarat campania “Candidezi ca un hoţ”, prin care toţi cetăţenii care vor să semnaleze forme de publicitate electorală înainte de termen o pot face prin postarea de materiale video sau foto pe pagina 'Candidezi ca un hoţ' ”, se arată într-un comunicat al PACT, care doreşte să se transforme în partid şi să candideze în alegeri.

Conform Legii 115/2015 a alegerilor locale, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data alegerilor. În plus Legea 185/2013 face necesară existenţa unei autorizaţii pentru publicitatea stradală. ”Aşadar, toate formele de promovare electorală deja amplasate fie au primit autorizaţii emise nelegal, fie nu au primit autorizaţii”, susţine ONG-ul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”PACT solicită ferm retragerea din spaţiile publice a tuturor formelor de promovare electorală şi cere un răspuns din partea autorităţilor locale, dar şi a partidelor politice privind motivele unor astfel de acţiuni ilegale. În cazul lipsei unei reacţii prompte, PACT îşi asumă începerea unor acţiuni legale în contencios administrativ împotriva celor care încalcă cu bună ştiinţă legea”, se arată în comunicatul dat publicităţii sâmbătă.

Pagina ”Candidezi ca un hoţ” este deja funcţională, având motto-ul ”Cine fură astăzi startul, mâine va fura electoratul”, primele fotografii fiind deja postate sâmbătă după-amiază. Este vorba de câteva bannere ale lui Alexandru Nazare şi un cort amplasat de Ştefan Florescu, ambii de la PNL

PACT este condusă de Sebastian Burduja, fiul fostului vicepreşedinte al Bancorex Marinel Burduja. Sebastian Burduja a mai fondat Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Fundaţia CAESAR - Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români.

Burduja a anunţat de curând că PACT se va transforma în partid politic şi va candida în alegeri, el neexcluzând posibilitatea de a candida la postul de primar general al Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.