2024 este aproape de final, aşa că e necesar să ne îndreptăm puţin privirea către anul care urmează. Ce beneficii îi vor face fericiţi pe angajaţi? Ce avantaje le vor creşte satisfacţia şi îi vor convinge să nu îşi schimbe jobul? La aceste întrebări vom răspunde astăzi pentru a le sări în ajutor celor care lucrează în HR sau în IMM-uri şi nu ştiu cum să îşi îmbunătăţească retenţia sau loialitatea angajaţilor în 2025. Hai să vedem!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cum creşti satisfacţia angajaţilor tăi?

 

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

1. Flexibilitate

Acesta este un cuvânt-cheie care desemnează din ce în ce mai mult piaţa muncii din toată lumea. Pare să fie un adevărat război între angajaţii care cer un program mai flexibil sau o combinaţie hibrid între munca de la birou şi cea de acasă. Aşadar, o cale sigură de a-ţi atrage noi angajaţi, dar şi de a-i satisface pe cei vechi este să fii mai flexibil, atâta timp cât activitatea pe care o desfăşori îţi permite.

2. Reduceri la vacanţe

Călătoriile sunt din ce în ce mai apreciate de noile generaţii, aşa că reducerile şi beneficiile pentru vacanţe vor fi şi ele în topul preferinţelor acestora. Pentru a te mula pe nevoile individuale ale fiecăruia, este mai bine să le oferi un card de vacanţă, precum cele oferite de Pluxee. Astfel, fie că preferă să testeze diverse pârtii din România iarna, fie că vor să înoate în Marea Neagră, toţi vor fi mulţumiţi de acest beneficiu extrasalarial. 

3. Oportunităţi de creştere

Chiar dacă sună puţin cliseic, acest lucru este încă un avantaj la mare căutare în 2025. Spre deosebire de sensul pe care îl avea în trecut, acela de a avansa în funcţie, în viitor acesta va acoperi o gamă mai largă de arii. Mai exact, creşterea se poate face prin diferite cursuri sau conferinţe plătite de către angajator. Internship-urile şi structurile clare de avansare sunt şi ele pe această listă. 

4. Compensaţii şi bunăstare financiară

În contextul financiar volatil al lumii în care trăim, este evident conflictul între pretenţiile salariale ale angajaţilor şi oferta angajatorului. Potrivit indicatorilor economici, se pare că angajaţii vor fi forţaţi să se alinieze la cerinţele angajaţilor sau, cel puţin, să ofere salarii decente şi adecvate efortului depus. Salariul este una dintre cele mai mari nemulţumiri pe care angajaţii le-au mărturisit, iar generaţiile Z nu par să fie dispuse la compromisuri la acest capitol. 

5. Instrumente tehnologice

Pe măsură ce tehnologia avansează, angajaţii se aşteaptă ca şi echipamentele şi instrumentele pe care le folosesc să o facă. Trebuie doar să ne uităm la modul în care Chat GPT a început deja să modeleze piaţa muncii şi natura joburilor din anumite industrii pentru a ne da seama că niciun angajator nu poate să evite implementarea anumitor tehnologii şi programe pentru a le facilita viaţa angajaţilor săi. 

Iată, aşadar, cum beneficiile pe care le preferă angajaţii reflectă modul în care se schimbă piaţa muncii nu doar în România, ci şi în toată lumea. Este o perioadă plină de schimbări majore şi evoluţii imprevizibile prin care trecem cu toţii, aşa că putem doar să încercăm să ţinem pasul cu această lume dinamică şi plină de surprize.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.