Asociaţia Elite Art, în parteneriat cu Asociaţia Centrul Popular de Cercetare şi Documentare Vizureşti (CPCD), invită publicul la lansarea oficială a benzii desenate „Aproape Eroi”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, începând cu ora 16:00, în incinta ParkLake Shopping Center.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Proiectul „Aproape Eroi”, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a fost conceput ca o iniţiativă educaţională prin artă, destinată copiilor din cadrul Asociaţiei CPCD Vizureşti. Prin intermediul a şapte ateliere de scriere creativă şi şapte ateliere de benzi desenate, participanţii au avut ocazia să îşi exprime poveştile şi experienţele de viaţă, transformându-le sub forma unei benzi desenate. Scopul acestui proiect a fost, de asemenea, de a extinde accesul la educaţie prin artă în zonele unde acesta este limitat.

La eveniment, publicul va avea ocazia să îi întâlnească pe cei care au dat viaţă benzii desenate: copiii din cadrul Asociaţiei CPCD Vizureşti, Corina Taraş-Lungu, mentorul atelierelor de scriere creativă, care a ghidat copiii în descoperirea poveştilor, Octav Ungureanu, mentorul atelierelor de benzi desenate, care i-a ajutat pe copii să transforme aceste poveşti în imagini, alături de Ionela Pădure, preşedinta Asociaţiei CPCD Vizureşti şi echipa Asociaţiei Elite Art, iniţiatorii şi susţinătorii acestui proiect.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Evenimentul va include, de asemenea, două momente artistice speciale oferite de copii: o reprezentaţie de dansuri indiene şi un moment muzical la tarabane. Mai mult, în perioada 21-28 octombrie, în cadrul Parklake Shopping Center, vizitatorii mall-ului vor putea vedea şi o expoziţie dedicată schiţelor şi desenelor realizate de copii în timpul atelierelor şi, de asemenea, vor putea răsfoi banda desenată.

 „Proiectul „Aproape Eroi” a început ca o poveste despre curaj şi a devenit o adevărată lecţie de viaţă pentru toţi cei implicaţi. Am ales comunitatea din Vizureşti pentru că am văzut în aceşti copii adevăraţi eroi, cu poveşti care merită să fie cunoscute. Am fost acolo, atelier după atelier, şi am privit cum timiditatea lor se transformă în încredere, cum fiecare dintre ei începe să-şi descopere super-puterea. În faţa ochilor noştri, copiii şi-au transformat gândurile, temerile şi visurile într-o bandă desenată, devenind, fiecare dintre ei, eroii propriei lumi. A fost mai mult decât un proiect cultural-educaţional  – a fost o călătorie spre sine, spre comunitate, o dovadă că eroii adevăraţi sunt cei care îşi găsesc curajul din interior, ca să citez unul dintre copiii participanţi. Acesta este impactul real: copiii care nu doar că au creat poveşti, ci au devenit ei înşişi inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Andreea Apostu, Project Manager în cadrul Asociaţiei Elite Art.

„Credem cu tărie că, atunci când construieşti pe ceea ce copiii ştiu deja, într-o oarecare măsură, şi le oferi contexte în care aceştia să vadă că pot şi să dezvolte asta, rezultatele sunt garantate. Aceasta este filozofia din spatele activităţilor de educaţie non-formală pe care asociaţia noastră le propune copiilor din Vizureşti, de mai bine de 4 ani. Aşa s-a întâmplat şi cu această bandă desenată. Noi ştim că puştii desenează şi spun poveşti. Împreună cu partenerii noştri, am construit contextul. Iar ei, copiii, l-au decorat aşa cum au ştiut ei mai bine. Şi mai e ceva, foarte important – dă înapoi din ceea ce ai primit. Încurajăm, astfel, copiii care au participat la aceste activităţi să devină instructori pentru colegii lor mai mici. Aici e magie. E dincolo de cuvinte, din ambele părţi. Iar noi ştim că ne-am atins obiectivul”, povesteşte Ionela Pădure, Preşedinta Asociaţiei CPCD Vizureşti.

Proiectul „Aproape Eroi” a fost cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul sesiunii de finanţare II/2024.

Parteneri: Asociaţia Centrul Popular de Cercetare şi Documentare Vizureşti (CPCD), Fundaţia Regală Margareta a României, Clic Market, Artesana, ParkLake Shopping Center, Revista Cultura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.