Cel puţin zece persoane au fost ucise sâmbătă în sud-estul Iranului într-un ”atac terorist”, într-o zonă tensionată în Sistan-Balucistan, o regiune situată la frontiera cu Pakistanul şi Afganistanul, potrivit presei locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Zece indivizi au fost ucişi într-un act terorist comis în comitatul Taftan împotriva unor maşini de poliţie”, potrivit agenţiilor iraniene de presă Mehr şi Tasnim, care nu fac precizări despre modul de operare al atacatorilor.

Nicio grupare nu a revendicat imediat acest atac, la aproximativ 1.200 de kilometri sud-est de Teheran.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sistan-Balucistan este una dintre regiunile cele mai sărace din Iran.

În ea se află o importantă populaţie a minorităţii etnice baluch, care partică islamul sunnit, spre deosebire de aripa şiită dominantă în ţară.

Confruntări recurente au loc în această regiune între forţe de securitate iraniene, pe de o parte, şi rebeli din minoritatea baluch, grupări sunnite radicale şi traficanţi de droguri, pe de altă parte.

La începutul lui octombrie, cel puţin şase persoane, inclusiv poliţişti au fost ucişi în această zonă în două atacuri distincte.

Gruparea jihadistă sunnită Jaish al-Adl (Armata Justiţiei), cu sediul în pakistan, activă în sud-estul Iranului, a revendicat aceste două atacuri pe Telegram.

Gruparea. înfiinţată în 2012, a revendicat mai multe atacuri, în ultimele luni, această zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.