Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a publicat pe canalul său de Telegram un mesaj în care a menţionat că organele de drept ar fi „sub presiuni să execute acţiuni ilegale, menite să servească interese politice”. El nu a precizat însă din partea cui ar veni presiunile şi nici despre ce ordine ilegale ar fi vorba, informează newsmaker.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şefa Secţiei Comunicare şi Protocol a Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco, a refuzat să comenteze declaraţiile concurentului electoral. Ofiţerul de presă a spus că poliţia „activează strict în beneficiul cetăţenilor”. 

„Stimaţi angajaţi ai organelor de drept! Sunt informat că sunteţi sub presiuni să executaţi acţiuni ilegale, menite să servească interese politice, contrar legii şi funcţiei publice. Astfel de ordine, venite din disperare, demonstrează cât de nesigură e poziţia celor care le emit. Vă chem să rămâneţi de neclintit în faţa oricărei ilegalităţi şi intimidări – indiferent de sursă sau de promisiuni. Nu vă cer să faceţi mai mult decât vă dictează legea şi onoarea, dar nici mai puţin. (…) Alegeţi să serviţi nu interesele celor care manipulează puterea, ci statul de drept. Această perioadă va trece, dar onoarea şi demnitatea fiecăruia dintre voi rămân”, a scris Alexandr Stoianoglo pe Telegram.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

NewsMaker a contactat-o pentru un comentariu pe şefa Secţiei Comunicare şi Protocol a Inspectoratului General al Poliţiei, Diana Fetco. Reprezentanta IGP a declarat: „Nu vom comenta declaraţiile politice. Poliţia este apolitică şi activează strict în beneficiul cetăţenilor”.

La 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte, în cadrul cărora a participat inclusiv Alexandr Stoianoglo. Acesta a acumulat 25,95% din sufragii, reuşind astfel să acceadă în turul II de scrutin, care se va desfăşura în data de 3 noiembrie. Alexandr Stoianoglo va concura cu actualul preşedinte, Maia Sandu, care în primul tur a obţinut 42,49% din voturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.