Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat miercuri că în SUA au fost câteva mii de voturi, până în 3.000, la europarlamentare, la o diasporă de un milion de oameni, el precizând că ar fi trebuit o campanie prin care să fie încurajaţi românii să îşi facă acte, în primul rând, pentru că sunt mulţi români care şi-au luat cetăţenia americană şi nu mai au acte româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am avut 45 de secţii de votare la alegerile din iunie, pentru europarlamentare. Noi estimăm că vom avea tot 45 sau mai multe”, a declarat Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că au fost dezamăgiţi de numărul de votanţi din SUA, câteva mii de voturi.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Am avut şi secţii de votare cu 40 de voturi, la Los Angeles, de exemplu, ori efortul pe care l-a făcut statul român a fost uriaş. Gândiţi-vă că pentru alegerile care vin sunt trei weekenduri succesive, pentru alegerile prezidenţiale votul se deschide vineri şi se închide duminică, în diasporă, deci pentru mulţi din cei care fac parte din secţiile de votare statul român plăteşte cazare, diurnă, o alocaţie de hrană”, a explicat Muraru.

Ambasadorul a menţionat că din 18.500 de secţii de votare, sunt aproape 1000 de secţii de votare în străinătate, deci aproape 5% - 7%.

Potrivit lui MUraru, în SUA au fost câteva mii de voturi, până în 3.000, la o diasporă de un milion de oameni.

El a mai afirmat că, înainte de a face un număr mare de secţii de votare în străinătate, ar fi trebuit o campanie prin care să fie încurajaţi românii să îşi facă acte şi a dat exemplu Republicii Moldova care a dat posibilitatea cetăţenilor moldoveni să voteze cu actele expirate.

”Foarte mulţi români, ţinând cont că au cetăţenie americană, nu mai au acte româneşti, unii şi-au schimbat numele, altora li s-au expirat paşapoartele”, a afirmat Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.