Muzeul Hărţilor vă invită joi, 10 octombrie 2024, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei „New York, New York!” realizată de David Stescu, un tânăr fotograf de 18 ani cu autism şi curatoriată de Ioana Marinescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Expunerea prezintă o serie de imagini surprinse de David în timpul voiajului la New York din primăvara acestui an (2024), un vis al său devenit realitate. Pentru el, călătoria în metropola americană a reprezentat un motiv de dezvoltare profesională şi personală, o nouă deschidere a lentilei prin care să vezi lumea.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Au trecut doi ani de la ultima expoziţie a tânărului fotograf neurodivergent la Muzeul Hărţilor: „Atipic. Drumul către ceilalţi”. Acum, la 18 ani, expoziţia sa „New York, New York!” propune o explorare a Manhattanului, surprinzând aglomeraţia străzilor, eleganţa catedralei Saint Patrick şi priveliştea de la etajul 90, unde oraşul se topeşte în lumina apusului. Dispariţia turnurilor gemene ale World Trade Center a lăsat un spaţiu gol în ţesătura urbană a oraşului, dar această rană a fost reparată prin construcţia Oculus Center. Acest edificiu strălucitor simbolizează efortul de a capta lumina şi aduce un omagiu emoţionant victimelor tragediei din acel an, subliniind astfel regenerarea oraşului.

Fotografia este cea care l-a pasionat şi l-a făcut cunoscut în ţară, prin proiectele sale fotografice şi viziunea asupra a ceea ce îl înconjoară. Călătoriile şi fotografia au pentru David un caracter terapeutic, iar prin intermediul acestora şi al exemplului personal el contribuie activ la schimbarea percepţiei din societate asupra autismului. Credem că mai mulţi copii cu autism ar putea transforma provocările în oportunităţi, urmându-şi pasiunile dintr-un domeniu. Cu sprijinul potrivit şi un interes bine definit, o parte din aceşti copii pot deveni membri activi şi independenţi ai societăţii, depăşind astfel stigmatul de a fi percepuţi doar ca beneficiari ai sistemului.

Expoziţia este deschisă în perioada 11 octombrie – 10 noiembrie 2024, la sediul muzeului din Strada Londra nr. 39, Bucureşti. Programul de vizitare este de miercuri până duminică, orele 10:00 - 18:00. Preţul biletului este 10 lei biletul întreg, 5 lei biletul pentru seniori, 2,5 lei biletul pentru elevi şi studenţi.

Mai multe informaţii despre David Stescu, despre lucrările şi proiectele sale aflaţi pe blogul său, Jurnal de Fotograf. https://david.stescu.ro/

Muzeul Hărţilor din Bucureşti este printre puţinele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul îşi propune ca, prin grija pentru patrimoniu şi interpretarea lui, prin activităţi destinate specialiştilor şi comunităţii, să devină o instituţie relevantă pentru public şi pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educaţia pe tot parcursul vieţii, dialogul şi angajarea creativă. Muzeul găzduieşte expoziţii temporare realizate  în parteneriat cu diferite instituţii, construind astfel legături între colecţiile acestora şi patrimoniul propriu.  https://www.muzeulhartilor.ro.

Parteneri: Panasonic, Photosetup, EPSON, Artklub, Zitec

Parteneri media: Koopertiva 2.0, Europa FM, Radio România Cultural, Historia, ACC Media Channel, AICI A STAT, i-Tour.ro, daciccool.ro Promenada Culturală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.