Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale George Simion declară pentru News.ro că, având în vedere că nici până acum nu s-au prezentat dovezi clare despre motivele pentru care s-au anulat alegerile din 2024, scenariul unei noi anulări ”rămâne pe masă”. iar prima sa decizie ca preşedinte va fi desecretizarea imediată şi totală a dosarului anulării alegerilor şi interzicerii candidaturii lui Călin Georgescu. În ceea ce îl priveşte pe Georgescu, el evocă variante şi circumstanţe în care acesta ar putea ajunge totuşi la Cotroceni, însă nu exclude nici numirea lui ca premier. Referitor la faptul că este interzis în Ucraina şi în Republica Moldova, ceea ce l-ar afecta ca preşedinte, Simion afirmă că sunt două state care au nevoie de ajutorul nostru, ”nu sunt nişte state vitale”. ”Mult mai periculos ar fi fost să am interdicţie sau să nu fiu agreat de către Statele Unite”, comentează el, susţinând că are contacte permanente cu administraţia Trump şi cei de la AUR sunt corespondenţii naturali ideologici ai mişcării MAGA în România. George Simion ar prelua echilibrul de la Ion Iliescu, conduita de la Emil Constantinescu şi capacitatea de sinteză a lui Traian Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prezentăm integral interviul cu George Simion, realizat înainte de apariţia informaţiilor CNSAS referitoare la Crin Antonescu: 

 Întrebare: Care este principala calitate care vă recomandă pentru funcţia de preşedinte al României?

George Simion: Onestitatea, sinceritatea, integritatea, incoruptibilitatea, iubirea de ţară şi faptul că sunt singurul candidat care nu face parte din sistemul care a condus România.

Întrebare: Ce element din trecutul dumneavoastră credeţi că v-ar putea afecta performanţa electorală?

George Simion: Ba chiar ar putea duce la anularea alegerilor. Faptul că nu fac parte din sistem şi că nu am acceptat niciodată să fac parte din sistem.

Întrebare: Această temă cu anularea alegerilor e mai degrabă o sperietoare electorală că o mai auzim vehiculată în campania electorală sau credeţi că s-ar putea ajunge din nou la acest scenariu?

George Simion: Te poţi aştepta la orice. Nici până acum nu s-au prezentat dovezi clare despre motivele pentru care s-au anulat alegerile. Este acelaşi regim, sunt aceiaşi actori politici care refuză să accepte tranziţia democratică a puterii. Deci este o posibilitate pe masă.

Întrebare: Apropo de trecutul dumneavoastră, rivalii dumneavoastră din politică şi din cursa pentru prezidenţiale vă acuză că sunteţi interzis în Ucraina şi în Republica Moldova şi cum preşedintele României nu îşi va putea exercita mandatul cu aceste două interdicţii Cum răspundeţi?

George Simion: Eu cred că un preşedinte al României nu va fi interzis în două state care au nevoie de ajutorul nostru. Nu sunt nişte state vitale. Chiar au fost şi la Chişinău, şi la Kiev mai multe guverne şi lideri cu atitudini duşmănase la adresa României. Eu cred că trebuie să avem relaţii bune cu toate ţările lumii. Mult mai periculos ar fi fost să am interdicţie sau să nu fiu agreat de către Statele Unite, de exemplu, cum sunt unii dintre oamenii politici din România de astăzi.

Întrebare: Credeţi că veţi fi primit într-o vizită oficială de stat la Chişinău şi la Kiev?

George Simion: Este în interesul lor, nu al nostru.

Întrebare: Care e măsura din programul dumneavoastră prezidenţial la care ţineţi cel mai mult?

George Simion: Am multe măsuri din programul prezentat publicat anul trecut, dar acum nu suntem într-o campanie normală, ci într-o situaţie excepţională. Şi în acest moment vorbim de restaurarea democraţiei şi a statului de drept. Asta este măsura.

Întrebare: Şi cum restauraţi democraţia şi statul de drept?

George Simion: Lăsând voinţa poporului să se manifeste şi să devină lege.

Întrebare: E cam abstract ce spuneţi.

George Simion: De exemplu, ţinem cont de alegeri şi nu le anulăm. De exemplu, punem în aplicare referendumurile care au fost organizate până acum şi de care nu s-a ţinut cont.

Întrebare: Adică reducerea numărului de parlamentari, trecerea la unicameralism?

George Simion: Reducerea numărului de parlamentari, aşa cum au votat românii şi au fost diferite referendumuri care au fost folosite doar ca scop electoral, de către Klaus Iohannis, de către Nicuşor.

Întrebare: Îl puneţi în aplicare şi pe cel al lui Nicuşor?

George Simion: Dacă asta a fost voinţa bucureştenilor, aşa e normal să se întâmple. Nu îl pun eu, că nu voi avea atribuţii directe, dar lăsăm oamenii să decidă.

Întrebare: Aţi declarat recent, apropo de referendumuri, că faceţi un referendum, dacă ajungeţi la Palatul Cotroceni, să decidă românii calea de urmat în privinţa lui Călin Georgescu.

George Simion: Nu am declarat acest lucru. Am spus că există mai multe posibilităţi prin care putem readuce dreptatea şi democraţia înapoi, că tot vorbim despre turul doi anulat. Deci există mai multe posibilităţi şi calea concretă pe care o vom urma va fi după ce depăşim acest impas democratic în care ne aflăm. Există mai multe soluţii, printre care şi cea enunţată de dumneavoastră şi enunţată de mine.

Întrebare: Şi dacă românii spun, da, îl vrem pe Călin Georgescu preşedinte, să spunem, ce faceţi, că juridic-constituţional aveţi pârghii puţine de acţiune.

George Simion: Eu cred că preşedintele ţării are pârghii enorme. De exemplu, poate numi judecători la Curtea Constituţională, poate propune românilor o modificare a Constituţiei acolo unde avem obstacole, poate împiedica şefii serviciilor secrete să fie implicate în lupta politică şi în anularea alegerilor. Deci cred că e un pas spre revenirea la democraţie prezenţa mea la Cotroceni care nu este pe persoană fizică, ci este din partea unei mişcări suveraniste create de domnul Călin Georgescu, Mişcarea România pe primul loc, care în cele din urmă, prin votul românilor, va reuşi să conducă România şi la Palatul Cotroceni, şi la Palatul Victoriei.

Întrebare: Luaţi în calcul să-l numiţi, sau de fapt e prima variantă pentru dumneavoastră dacă ajungeţi preşedinte să-l numiţi pe Călin Georgescu premier?

George Simion: V-am spus, se numără printre posibilele soluţii pentru depăşirea crizei acesteia în care ne aflăm. Da, este una dintre soluţiile pe care vom merge. Rămâne de văzut în situaţia de după 4 mai sau, eventual, după 18 mai.

Întrebare: Apropo, o ultima întrebare pe subiectul Călin Georgescu. Printre aceste soluţii pe care le gândiţi, teoretic, desigur, se numără şi o eventuală demisie a dumneavoastră din funcţia de preşedinte şi reluarea alegerilor cu Călin Georgescu printre competitori?

George Simion: Dacă se va reuşi restabilirea ordinii de drept şi ordinii constituţionale, nu văd probleme pentru care să nu se organizeze alegeri şi să fie lăsaţi toţi cetăţenii României, că nu e vorba doar de Călin Georgescu, nu e vorba de o persoană, ci e vorba de un principiu, să laşi toţi cetăţenii României, care nu au drepturile electorale suspendate de către un judecător în urma unui proces echitabil, să candideze.

Întrebare: Care e formula de guvernare ideală?

George Simion: Formula de guvernare ideală este cea pe care o spun românii. Asta se întâmplă într-o democraţie.  

Întrebare: Au spus-o la parlamentare. Dacă ajungeţi preşedinte, ce faceţi? Păstraţi actualul guvern, îl păstraţi pe Marcel Ciolacu?

George Simion: Este de văzut care este în acest moment voinţa românilor. Îi vom lăsa să decidă la alegerile prezidenţiale. Actuala coaliţie are un candidat. Dacă acel candidat câştigă, înseamnă că actuala formulă de guvernare are în continuare sprijinul românilor.

Întrebare: Dar dacă nu şi dacă dumneavoastră ajungeţi preşedinte, vă doriţi, bănuiesc, un guvern al dumneavoastră nu ca să cităm din clasici.

George Simion: Aşa cum v-am răspuns şi la întrebările anterioare este prematur acum să vorbim despre ce va fi în viitor într-o situaţie caracterizată prin instabilitate. În mod clar însă vă pot spune că nu sunt eu persoana care să-şi dorească guvernul său pentru că eu sunt doar un reprezentant ales de mişcarea suveranistă să continui această luptă pentru democraţie.

Întrebare: Care va fi prima decizie pe care o veţi lua când ajungeţi la Palatul Cotroceni?

George Simion: Desecretizarea imediată şi totală a dosarului anulării alegerilor şi interzicerii candidaturii lui Călin Georgescu.

Întrebare: Domnul Bolojan, preşedintele interimar, a spus că s-a desecretizat tot.

George Simion: Eu nu am văzut nimic sau dacă doar atâta este, este grav. Cineva a dat ordin.

Întrebare: Credeţi că e mai mult de atât? Că mai sunt şi alte documente clasificate?

George Simion: Aştept să vă spun dumneavoastră şi tuturor românilor realitatea. Domnul Bolojan a participat, a fost preşedintele PNL, a participat la această decizie şi ar avea motive să ascundă anumite detalii. Eu o să desecretizez inclusiv stenograma din şedinţa CSAT. Cred că adevărul ne va elibera.

Întrebare: Îl vedeţi pe domnul Bolojan potrivit pentru funcţia de prim-ministru?

George Simion: Dacă are votul românilor...

Întrebare: L-aţi numi? Dacă o majoritate parlamentară vine la dumneavoastră la Cotroceni şi spune ”Îl vrem pe Bolojan premier, avem aceste voturi suficiente!”.

George Simion:  Aşa scrie în Constituţie. Deci eu trebuie să respect voinţa poporului român manifestată prin reprezentanţi.

Întrebare: Vi l-aţi dori pe Bolojan?

George Simion: Domnul Bolojan este într-o tabără. De fapt, am impresia că este în două tabere acum.

Întrebare: În tabăra PNL şi cealaltă care e?

George Simion: În tabăra unui candidat pe care îl susţine formal şi şi-a depăşit atribuţiile, este totuşi preşedinte interimar, nu avea ce să caute la un miting electoral.

Întrebare: Vă referiţi la Crin Antonescu

George Simion: Din tot ce ştim noi, prin toţi apropiaţii domniei sale, prin consilierii numiţi şi prin structurile de partid pe care le controlează în anumite judeţe, este în tabăra lui Nicuşor Dan.

Întrebare: Iohannis a avut România educată. România lui George Simion cum ar suna? Cum s-ar rezuma?

George Simion: Asta va stabili istoria peste ani de acum înainte. Vă asigur însă că va fi un bilanţ pozitiv, în care se vor adăuga lucruri, nu vom scădea.

Întrebare: Aţi împrumuta ceva de la foştii preşedinţi? Să-i luăm pe rând. De la Ion Iliescu?

George Simion: Poate echilibrul.

Întrebare: Constantinescu?

George Simion: Conduita.

Întrebare: Băsescu?

George Simion: Capacitatea de sinteză.

Întrebare: Şi Iohannis?

George Simion: Daţi-mi voie să mă abţin.

Întrebare: Spuneţi-mi un lucru pe care nu îl veţi face ca preşedinte, nici în ruptul capului.

George Simion: Nu voi trăda niciodată ţara, nu voi târî niciodată România într-un război.

Întrebare: Există vreun contracandidat pe care îl apreciaţi?

George Simion: Dacă ar fi existat un contracandidat pe care să îl apreciez şi care să condamne clar şi să reacţioneze, să acţioneze în sensul condamnării anulării alegerilor, n-aş mai fi candidat.

Întrebare: Dacă pierdeţi, totuşi, rămâneţi în politică?

George Simion: Planul nostru, şi am reuşit o reală surpriză prin ascensiunea noastră fulminantă, nu are ca gară finală aceste alegeri repetate, chiar abuzive. Noi avem un plan pe 10 ani de acum înainte, aşa că voi fi aici în continuare pentru a mă asigura că obiectivele Alianţei pentru Unirea Românilor sunt îndeplinite.

Întrebare: Aveţi vreun contact cu administraţia Trump?

George Simion: Da, avem contacte permanente cu administraţia Trump şi suntem corespondenţii naturali ideologici ai mişcării MAGA în România. Nu cred că e cineva care poate contrazice această afirmaţie.

Întrebare: Va exista un mesaj de susţinere din partea domnului Călin Georgescu pentru dumneavoastră în această campanie sau nu e nevoie? Deja transferul de popularitate s-a realizat?

George Simion: Domnul Călin Georgescu îmi va fi alături în paşii pe care îi am de făcut pentru că nu îi fac în nume personal, ci în numele dreptăţii şi a restabilirii ordinii constituţionale

Întrebare:  Vă luptaţi cu Victor Ponta pe această felie suveranistă?

George Simion: . Eu sunt singurul reprezentant al acestui curent.

Întrebare: Luaţi în calcul, dacă ajungeţi preşedinte, să-l numiţi premier pe Victor Ponta? Circulă acest scenariu.

George Simion: Nu am purtat aceste discuţii, deci nu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.