Procuratura generală a Braziliei a declarat marţi Curţii Supreme a ţării că nu vede motive pentru care platforma de social media X nu ar trebui să îşi reia serviciile în ţară, potrivit unui comunicat, după ce a fost închisă la nivel local din cauza unei dispute juridice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La sfârşitul lunii septembrie, Curtea Supremă din Brazilia a decis că X trebuie să plătească o ultimă amendă înainte ca reţeaua de socializare deţinută de Elon Musk să poată reveni online în Brazilia.

Platforma a fost suspendată la nivel naţional la sfârşitul lunii august, o decizie menţinută de un complet de judecători pe 2 septembrie.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

La începutul lunii septembrie, X a depus documente, informând Curtea Supremă a Braziliei că acum respectă ordinele, pe care anterior le-a contestat.

X trebuia să plătească o nouă amendă de 10 milioane de reali (aproximativ 2 milioane de dolari) pentru încă două zile de nerespectare a ordinelor instanţei.

Reprezentanta legală a X în Brazilia, Rachel de Oliveira, trebuia, de asemenea, să plătească o amendă de 300.000 de reali.

Cazul datează din aprilie, când de Moraes, ministrul Curţii Supreme din Brazilia, cunoscut sub numele de Supremo Tribunal Federal (STF), a iniţiat o anchetă împotriva lui Musk şi X pentru presupusa obstrucţionare a justiţiei.

Musk a promis să sfideze ordinele instanţei de a elimina anumite conturi din Brazilia. El a numit acţiunile instanţei ca fiind ”cenzură” şi l-a criticat online pe de Moraes, descriindu-l pe judecător drept ”criminal” şi încurajând SUA să pună capăt ajutorului extern pentru Brazilia.

La mijlocul lunii august, Musk a închis birourile X din Brazilia. Asta a lăsat compania lui fără un reprezentant legal în ţară, o cerinţă federală pentru toate platformele tehnologice pentru a face afaceri acolo.

Până pe 28 august, instanţa lui de Moraes a ameninţat cu interzicerea companiei şi amenzi, dacă X nu va  numi un reprezentant legal în 24 de ore şi dacă nu va respecta cererile de eliminare a conturilor despre care instanţa a spus că s-au implicat în comploturi pentru a distruge sau a dăuna agenţi federali, printre altele.

La începutul lunii septembrie, STF a îngheţat activele de afaceri ale companiilor Musk, inclusiv X şi compania de internet prin satelit Starlink, care operează în Brazilia.

STF a declarat în dosarele judiciare că SpaceX şi X sunt companii care au lucrat împreună ca părţi afiliate.

Musk a scris într-o postare pe X la acea vreme că, ”Dacă guvernul brazilian nu returnează proprietăţile confiscate ilegal ale X şi SpaceX, vom solicita confiscarea reciprocă a activelor guvernamentale”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.