MedLife Sibiu anunţă organizarea celei de-a doua ediţii a Conferinţei Internaţionale „Comprehensive Advancements in Research and Exchanges for Neuro-Oncology” (CARE4NEURO-ONCOLOGY), un eveniment dedicat inovaţiilor recente în neuro-oncologie, ce se va desfăşura în perioada 23-26 octombrie 2024, la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Această conferinţă, organizată de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Medicină, cu sprijinul Colegiului Medicilor din România şi al MedLife, îşi propune să continue succesul primei ediţii, care a reunit peste 350 de participanţi şi peste 70 de experţi internaţionali de renume din ţări precum România, Germania, Franţa, Polonia, Marea Britanie, Spania şi SUA.

În acest an, specialişti de la Clinica Mayo din Statele Unite, alături de experţi din centre medicale de prestigiu din Franţa, Polonia şi România, se reunesc pe scena Aulei Magna a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Conferinţa îşi propune să abordeze cele mai recente noutăţi din domeniul neuro-oncologiei, adresându-se specialiştilor din domenii interdisciplinare, inclusiv medici, clinicieni, cercetători, experţi ai societăţii civile şi studenţi la medicină.

Evenimentul, realizat cu sprijinul MedLife, este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 24 puncte EMC.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Dr. Claudiu Matei, medic primar neurochirurg şi director medical MedLife Polisano, subliniază importanţa colaborării multidisciplinare: „Organizarea acestei conferinţe la Sibiu reprezintă o oportunitate extraordinară de a aduce împreună minţi strălucite din întreaga lume, unite de un singur scop: îmbunătăţirea prognosticului pacienţilor afectaţi de tumori cerebrale. Inovaţia în neuro-oncologie depinde de colaborarea strânsă între specialişti din diverse domenii, iar această conferinţă va facilita schimbul de idei şi bune practici care pot transforma abordările terapeutice.”

Dr. Matei este, de asemenea, coordonatorul „Brain Team” din cadrul Spitalului MedLife Polisano, o echipă dedicată care tratează afecţiunile sistemului nervos, având realizate până în prezent peste 5000 de intervenţii, unele dintre ele în premieră naţională.

Programul conferinţei CARE4NEURO-ONCOLOGY cuprinde 11 sesiuni ştiinţifice, în cadrul cărora se vor aborda subiecte variate din sfera oncologiei şi radioterapiei,precum si a chirurgiei tumorilor cerebrale atât la adulţi, cât şi la pacienţi pediatrici. La eveniment vor participa medici de la Clinica Mayo, inclusiv celebrul neurochirurg Alfredo Quinones-Hinojosa, cunoscut ca Dr. Q, şi Dr. Maria Fleşeriu, neuroendocrinolog şi Director al Pituitary Center de la Universitatea de Sănătate şi Ştiinţă din Oregon, SUA, în calitate de keynote speakers. Lista vorbitorilor va include, de asemenea, medici oncologi, neurochirurgi, neurologi, radiologi şi alţi specialişti din diverse centre medicale din România, Polonia, Germania, Franţa şi Turcia.

“Participarea la această conferinţă nu este doar o oportunitate de a împărtăşi cunoştinţe, ci şi o modalitate de a construi punţi între diferite discipline medicale. Împreună, putem să dezvoltăm strategii inovatoare care să răspundă provocărilor complexe ale neuro-oncologiei şi să îmbunătăţim îngrijirea pacienţilor a adăgat Dr. Claudiu Matei.”

A doua ediţie a conferinţei CARE4NEURO-ONCOLOGY este esenţială pentru toţi profesioniştii din domeniul medical interesaţi de progresele în neuro-oncologie, facilitând atât dezvoltarea cunoştinţelor, cât şi a reţelelor de colaborare între specialişti. Înscrierile sunt acum deschise, iar toţi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la acest eveniment de referinţă.

Pentru informaţii suplimentare şi pentru a vă înregistra, vă rugăm să vizitaţi site-ul oficial al conferinţei, www.care4cancer.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.