Astronautul NASA Matthew Dominick a postat imagini cu uraganul Miller, care a redevenit un uragan de categorie maximă înainte de a lovi Florida, filmate de la bordul vasului spaţial Dragon Endeavour, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Miltorn este un eveniment meteorologic extrem care poate cauza pagube catastrofale.

El urmează să lovească coasta de vest a Floridei în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce sud-estul Statelor Unite se refac după uraganul Helene, la sfârşitul lui septembrie, soldat cu 235 de morţi.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Uraganul Miltor, care a redevenit un uragan de categoria 5 (maximă) marţi ar putea să fie ”cea mai rea furtună” care loveşte peninsula ”într-un secol”, a avertizat preşedintele american Joe Biden.

Rafalele de vânt pot atinge până la 270 de kilometri pe oră, iar ”fluctuaţii intensive” sunt probabile înainte ca uraganul să atingă coasta de vest a Floridei, a avertizat în ultimul său buletin Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC).

Uraganul se deplasează de la sud-vest către nord-est în Golful Mexic.

Trecerea uraganului marţi prin largul Peninsulei Yucatan, în mexic, nu s-a soldat cu victime şi a provocat câteva pagube materiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.