Majoritatea oamenilor consideră că este o provocare să se descurce cu un venit scăzut. Uneori, este posibil să vă confruntaţi cu cheltuieli exagerate, iar veniturile sunt prea mici pentru a rezolva facturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ca urmare, recurgerea la un credit nebancar pare o decizie excelentă care vă va ajuta să rămâneţi pe linia de plutire. Dar a lua un credit pentru a te salva de dificultăţi financiare nu este o soluţie. Trebuie să vă creaţi un buget realist, indiferent de suma de bani pe care o câştigaţi. Deşi ar putea părea un vis irealizabil să atingeţi libertatea financiară cu un venit scăzut, este posibil dacă vă respectaţi bugetul.

Iată câteva sfaturi perspicace pentru a-i ajuta pe oameni să înveţe cum să întocmească un buget cu un venit mic.

Înţelege-ţi situaţia financiară actuală

Ca începător în ceea ce priveşte bugetul, trebuie să vă înţelegeţi situaţia financiară actuală. Trebuie să ştiţi câţi bani intră şi câţi bani ies. Pentru a face acest lucru, generează o evidenţă care să arate detalii despre cheltuielile tale. Fie că este vorba de cafeaua zilnică de dimineaţă sau de mesele de weekend, notaţi fiecare cheltuială, indiferent cât de mică. De asemenea, puteţi profita de o aplicaţie de bugetare sau de o foaie de calcul Excel pentru a vă monitoriza cheltuielile zilnice. Atunci când vă înregistraţi şi vă familiarizaţi cu obiceiurile dvs. de cheltuieli, veţi identifica anumite tipare. Astfel, veţi identifica cu uşurinţă domeniile specifice în care trebuie să reduceţi cheltuielile şi să redirecţionaţi banii către un fond de urgenţă sau către rambursarea datoriilor.

Faceţi un buget realist

Odată ce vă înţelegeţi situaţia financiară, puteţi elabora cu uşurinţă un buget care să se alinieze cu veniturile şi cheltuielile dvs. Generaţi un buget realist care să reflecte situaţia dumneavoastră financiară. Fiţi sincer cu dumneavoastră şi nu creaţi un plan cu aşteptări mari. Un exemplu este atunci când vă stabiliţi un obiectiv ridicat de economisire pe care nu îl puteţi atinge din cauza unui împrumut cu dobândă mare pe care îl aveţi în întreţinere. Într-un astfel de caz, bugetul tău ar putea să nu funcţioneze şi respectarea lui ar putea fi o provocare.

Prin urmare, şmecheria este să aveţi un buget realist care să funcţioneze în limitele nivelului dvs. de venit. Ţineţi cont de faptul că un buget nu este un instrument magic care funcţionează peste noapte. Este nevoie de timp, efort şi disciplină pentru a vă ţine de el şi, în cele din urmă, vă veţi atinge obiectivele financiare.

Atunci când gestionaţi un venit scăzut, poate fi nevoie de timp pentru a crea un buget de succes. Dar este posibil dacă sunteţi hotărât să vă schimbaţi situaţia financiară. Începeţi prin a vă clasifica cheltuielile în esenţiale şi neesenţiale. Acest lucru vă va ajuta să vă înţelegeţi nevoile şi dorinţele, facilitând reducerea cheltuielilor inutile. Puteţi adopta regula de bugetare 50-30-20, care spune că 50% merge la nevoi, 30% la dorinţe şi 20% la economii şi datorii. În plus, dorinţele tale variază lunar şi este posibil să ai bani în plus pe care îi poţi aloca creşterii economiilor tale. Orice ai face, ai un buget funcţional pe care să îl respecţi fără greş, indiferent de cât de mult câştigi.

Prioritizează lucrurile esenţiale

Aşa cum am menţionat mai sus, trebuie să vă înţelegeţi situaţia financiară. Este esenţial să vă cunoaşteţi nevoile şi dorinţele dacă doriţi ca bugetul dvs. să funcţioneze. Astfel, asiguraţi-vă că vă prioritizaţi cheltuielile esenţiale; acestea includ, chiria, mâncarea, utilităţile şi transportul. Odată ce salariul ajunge în contul dvs., trebuie să sortaţi mai întâi aceste cheltuieli pentru a evita să vă aflaţi într-o situaţie dificilă. Ignorarea elementelor esenţiale din bugetul dvs. ar putea afecta bunăstarea dvs. generală.

Reduceţi cheltuielile

Chiar şi cu un venit scăzut, puteţi găsi întotdeauna modalităţi de a reduce cheltuielile inutile. Examinaţi-vă cheltuielile zilnice şi familiarizaţi-vă cu obiceiurile dvs. de cheltuieli. Vă place să mâncaţi în oraş? Sunteţi un cumpărător impulsiv? Există întotdeauna un obicei prost de cheltuire pe care îl veţi găsi. Reduceţi aceste cheltuieli fără de care puteţi trăi. Fiţi frugal şi veţi fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea obiectivelor dvs. financiare.

Nu uitaţi, cheltuiţi pe lucruri care adaugă valoare vieţii dumneavoastră. În loc să mergeţi la cină de trei ori pe săptămână, îmbrăţişaţi mesele gătite acasă şi economisiţi acei bani în plus. Renunţaţi la abonamentele lunare inutile şi exploraţi alte idei de divertisment prietenoase cu bugetul. În cele din urmă, trebuie să găsiţi un echilibru între cele esenţiale şi cele neesenţiale pentru a menţine un buget funcţional, bucurându-vă în acelaşi timp de micile plăceri ale vieţii.

Plătiţi datoriile

Datoriile sunt bune dacă îşi îndeplinesc scopul de a vă îmbunătăţi viaţa financiară. Dar unele datorii vă târăsc în gropi financiare nebuneşti. Vă veţi afla mereu într-un ciclu de împrumuturi cu dobânzi mari, fără speranţe de a ieşi vreodată. Acesta este motivul pentru care bugetul dvs. ar trebui să fie conceput pentru a face faţă unor astfel de datorii dăunătoare.

Dacă aveţi împrumuturi pe carduri de credit sau alte datorii de la creditori prădători, asiguraţi-vă că începeţi să le rambursaţi încet, chiar şi în tranşe mici. Puteţi, de asemenea, să vă consolidaţi datoriile pentru a permite un singur plan de rambursare. Orice aţi face, plătiţi-vă întotdeauna împrumuturile pentru a evita implicaţiile legale din partea creditorilor.

Creşteţi-vă veniturile

Bugetul cu un venit mic poate fi dificil, dar vă exploraţi întregul potenţial? Nu vă adormiţi abilitatea sau talentul. Puteţi găsi întotdeauna modalităţi de a vă valorifica hobby-urile şi de a vă creşte veniturile. Probabil că sunteţi un bun scriitor, bucătar sau fotograf. Ieşiţi din zona dvs. de confort şi începeţi o activitate secundară pentru a vă suplimenta veniturile. Dacă nu sunteţi sigur de hobby-urile dumneavoastră, puteţi învăţa o nouă abilitate şi începe să faceţi bani din ea. În această eră digitală, vă puteţi comercializa cu uşurinţă online şi vă puteţi conecta cu potenţiali clienţi. A avea mai multe surse de venit este o modalitate excelentă de a vă spori veniturile, ceea ce va uşura presiunea asupra bugetului dumneavoastră.

Concluzie

Elaborarea bugetului nu este o abordare unică. Modul în care creaţi un buget depinde în întregime de veniturile şi cheltuielile dumneavoastră, care variază pentru fiecare persoană. Dacă gestionaţi un venit scăzut, urmaţi sfaturile de mai sus şi începeţi călătoria dvs. de bugetare pe drumul cel bun. Indiferent cât de mult câştigaţi, puteţi crea întotdeauna un buget care să funcţioneze pentru dvs. în timp ce vă străduiţi să vă atingeţi obiectivele financiare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.