Aproximativ 500 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de ordonanţa prin care sunt modificate Codul penal şi Codul de procedură penală. Unii dintre cei prezenţi spun că au ieşit în stradă şi în decembrie 1989. Un apel pe pagina de Facebook care găzduieşte anunţuri legate de proteste îndeamnă demonstranţii să nu mai aducă vuvuzele şi bannere cu înjurături. Unii dintre copiii prezenţi la protest au desenat un şotron cu cretă colorată, alţii poartă pancarte pe care scrie:"Spiderman, help!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În faţa sediului Guvernului se află, la această oră, aproximativ 500 de protestatari, numărul lor fiind în creştere. Printre manifestanţi se află şi unii care spun că au ieşit în stradă în decembrie 1989.

Unul dintre demonstranţi ţine un tricolor mare, cu gaură în mijloc, altul poartă drapelul SUA.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Este modul meu de a mulţumi ambasadei americane şi ambasadorului pentru implicare, suport şi ajutor. Pentru că a fost de un real ajutor. Este singura ambasadă care a invitat de două ori la discuţii directe şi premierul li presedintele partidului de guvernare. Fără suportul venit din cancelariile occidentale urlam aici până la Paşte, pentru că, la câtă nesimţire e acum în cladirea aia nu aveam nicio şansă", a spus protestatarul care a adus în Piaţa Victoriei drapelul SUA.

El a povestit că a fost în stradă în decembrie 1989 şi că la protestele din aceste zile regăseşte acelaşi entuziasm.

"Din fericire, există o diferenţă enormă - nu sunt gloanţe. A reînviat acel spirit, ne redefinim ca popor din nou, vorba maestrului Liiceanu", a adăugat el.

Protestatarul a mai spus că, din punctul său de vedere, echipa actuala aflată la guvernare trebuie să plece, pentru că discută despre retragerea ordonanţei abia după cinci zile de sfidare.

"În decembrie '89 era foarte multă încrâncenare. Erau mult mai puţini calmi oamenii. Acum, lumea e mai conştientă. Aveţi atât de uşor acces la informaţie", a apreciat un alt protestatar, în vârstă de aproximativ 70 de ani.

Manifestantul spune că a participat la Revoluţia din decembrie 1989.                       

"Ce se întâmplă acum este fără precedent, un partid care luptă împotriva statului de drept trebuie desfiinţat", a punctat el.

Copiii prezenţi la manifestaţie au desenat un şotron, cu cretă colorată, pe asfalt. Unii dintre ei poartă şi pancarte, pe care scrie: "Spiderman help", "Vreau să cresc în România" şi " Iubesc România".

Pe pagina de Facebook "Corupţia ucide", care găzduieşte mesaje legate de proteste, a fost lansat un apel împotriva vuvuzeleor şi înjurăturilor la manifestaţii.

"Un loc pentru fiecare lucru: trompetele în politică, vuvuzelele pe stadion. Fiind foarte mulţi copii în stradă, vă rugăm să nu folosiţi vuvuzele şi să nu afişaţi mesaje cu înjurături", sunt îndemnaţi manifestanţii.

Protestatarii au început să se adune, duminică, în Piaţa Victoriei, pentru a şasea zi de manifestaţie faţă de OUG privind codurile penale, la care

Un grup de 10 ciclişti amatori au pedalat pe loc, pe muzică, în semn de protest                

Duminică este anunţat "cel mai mare protest", la care sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.

Zeci de studenţi din Cluj au ajuns, duminică dimineaţă, în Gara de Nord, pentru a participa la protestele din Piaţa Victoriei.

Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.