Nvidia urmează să fie acuzată de autoritatea franceză de reglementare antitrust pentru presupuse practici anticoncurenţiale, au declarat persoane care au cunoştinţă directă despre această problemă, devenind primul agenţie de acest tip care acţionează împotriva companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aşa-numita declaraţie de obiecţii din Franţa va urma percheziţiilor care au avut loc în sectorul plăcilor grafice în septembrie anul trecut, despre care surse au spus că au vizat Nvidia.

Percheziţiile au fost rezultatul unei anchete mai ample legate de serviciile de cloud computing.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cel mai mare producător de cipuri din lume utilizate atât pentru inteligenţă artificială, cât şi pentru grafică pe computer a înregistrat o creştere a cererii pentru cipurile sale după lansarea aplicaţiei de AI generativă ChatGPT, declanşând controale ale autorităţilor de reglementare de ambele maluri ale Atlanticului.

Autoritatea de reglementare franceză şi Nvidia au refuzat să comenteze.

Compania, într-un document depus la autorităţile de reglementare de anul trecut, a declarat că autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană, China şi Franţa au cerut informaţii despre plăcile sale grafice.

Autoritatea de reglementare franceză, într-un raport emis vinerea trecută, despre concurenţa în AI generativă, a citat riscul abuzurilor din partea furnizorilor de cipuri. Aceasta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la dependenţa sectorului de software-ul de programare a cipurilor CUDA de la Nvidia, singurul sistem care este 100% compatibil cu GPU-urile care au devenit esenţiale pentru calcularea accelerată.

De asemenea, a citat neliniştea cu privire la investiţiile recente ale Nvidia în furnizori de servicii cloud axaţi pe inteligenţă artificială, cum ar fi CoreWeave.

Companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală pentru încălcarea regulilor antitrust franceze, deşi pot oferi şi concesii pentru a evita penalităţile.

Departamentul de Justiţie al SUA preia conducerea în investigarea Nvidia, deoarece împarte controlul Big Tech cu Comisia Federală pentru Comerţ, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu problema.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.