Unitatea de robotaxiuri a companiei chineze de tehnologie Baidu, Apollo Go, este în discuţii cu mai multe firme pentru a se extinde pe pieţele din străinătate ”în viitorul apropiat”, potrivit unei surse familiare cu chestiunea, citată de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nu au fost disponibile detalii despre calendar sau regiuni.

Baidu este unul dintre principalii operatori de robotaxiuri din China.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Autorităţile de reglementare din anumite părţi ale Beijingului şi oraşe precum Wuhan, cea mai mare regiune operaţională a Apollo Go, au permis companiilor să opereze comercial taxiuri cu conducere autonomă, după ce ani de zile doar au permis teste interne.

Tesla urmează să organizeze joi evenimentul său mult aşteptat referitor la robotaxiuri.

WeRide, un alt dezvoltator chinez de robotaxiuri, a anunţat la sfârşitul lunii septembrie o înţelegere pentru a-şi integra maşinile în platforma din  gigantul Abu Dhabi a Uber.

Comunicagtul spune că companiile nu plănuiesc parteneriate similare în SUA sau China.

În iulie, BYD şi Uber au anunţat că vor dezvolta ”vehicule cu capacitate autonomă” pentru platforma companiei de transport. Nu au împărtăşit detalii.

Cursele cu robotaxiuri din Chins operate de Baidu şi companii precum Pony.ai sunt în general subvenţionate de companii pentru a încuraja utilizarea lor.

Reglementările locale impun uneori ca un lucrător uman să stea în interiorul maşinii, ceea ce înseamnă că nu toate vehiculele sunt complet autonome.

Baidu a spus că, la sfârşitul lunii iulie, Apollo Go a operat peste 7 milioane de curse cu robotaxiuri.

Separat, Baidu a anunţat marţi că Rong Luo nu va mai fi director financiar, ci va deveni vicepreşedinte executiv, care va supraveghea unitatea de ecosistem mobil a companiei. Junjie He, fostul şef al unităţii mobile, va deveni director financiar interimar, a spus compania. Baidu a descris schimbările ca parte a unei ”rotaţii de conducere”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.