Amazon a devenit prima companie care ocoleşte un standard global pentru verificarea compensaţiilor de carbon, care a fost dezvoltat de o organizaţie non-profit finanţată în mare parte de fondatorul şi preşedintele executiv al conglomeratului tehnologic din SUA, Jeff Bezos, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amazon susţine dezvoltarea unui nou standard, care ar putea permite retailerului online şi furnizorului de cloud computing să-şi atingă obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la zero pe net până în 2040.

Criticii se tem că această mişcare ar putea duce la confuzie pe piaţă şi la un compromis în ceea ce priveşte standardele de compensare a emisiilor de carbon.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Companiile aflate sub presiune pentru a-şi reduce emisiile pot cumpăra credite de la dezvoltatorii de proiecte care absorb carbon, cum ar fi prin reîmpădurire. Piaţa de compensare a rămas mică din cauza unui număr limitat de proiecte care îşi pot verifica beneficiile climatice.

Amazon a declarat că a finalizat lucrările la Abacus, un cadru pentru verificarea calităţii compensaţiilor de carbon în reîmpădurire şi agrosilvicultura.

Amazon a dezvoltat standardul cu registrul de carbon Verra ca o alternativă la cel dezvoltat de Consiliul de Integritate pentru Piaţa Voluntară a Carbonului (ICVCM), cel mai mare grup din lume care reuneşte sectorul privat şi grupuri de mediu dedicate validării compensaţiilor de carbon.

Verra a anunţat pentru prima dată că dezvoltă eticheta împreună cu Amazon şi grupul său de lucru Abacus în 2022.

Bezos, prin Fondul său pentru Pământ de 10 miliarde de dolari, pe care l-a înfiinţat pentru a combate schimbările climatice, este unul dintre cei mai mari donatori ai ICVCM, care a investit cel puţin 11 milioane de dolari în ICVCM, şi organizaţia soră Voluntary Carbon Markets Integrity Initiative, de la lansarea lor în 2021.

Jamey Mulligan, şeful de neutralizare a carbonului al Amazon, a declarat într-un interviu că compania a evaluat şi susţinut activitatea ICVCM, dar că îşi doreşte un standard mai ambiţios.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.