Nicio petrecere fără lumânări pentru tort. Te-ai întrebat vreodată de ce suflăm în lumânări la o zi de naştere? Dacă eşti curios pe subiect şi dacă, în plus, vrei să afli de unde poţi cumpăra asemenea elemente de decor, te invităm să descoperi asta în cele ce urmează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De ce sunt lumânările pentru tort de nelipsit de la o petrecere?

Nu cred că ai participat vreodată la o petrecere specială la care să nu vezi pe prăjitura  aniversară o lumânare sau mai multe lumanari tort în diverse forme. Sub formă de cifre, de tip litere sau cu decoraţiuni speciale în funcţie de genul sărbătoritului - aceste elemente sunt esenţiale pentru completarea atmosferei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Nu-i aşa că momentul cel mai aşteptat de la o asemenea ocazie este când se aduce tortul şi se suflă în lumânări? Entuziasmul de pe faţa celui aniversat şi a invitaţilor la vederea prăjiturii supreme nu se poate compara cu nimic altceva pe lumea asta. Poate fi egalat doar de prilejul suflatului în lumânare, atunci când se pune o dorinţă, toată lumea cântă şi aplaudă. Este cu adevărat magic.

De ce anume şi de unde a apărut această tradiţie de a sufla în lumânări?

Poate părea o rutină oarecare pe care o practicăm la ocazii speciale, doar că nu este doar atât. Semnificaţia este mai profundă şi este încărcată de istorie. Suflatul în lumânările de pe tort deţine secrete vechi ca timpul. Hai să descoperi curiozităţi care te vor fascina!

Înainte de a ajunge la decorul de pe tort trebuie să aflăm mai întâi despre prăjitura pentru sărbătorit.

  • Tortul este originar din Germania, din vechi tradiţii simbolizând unitate, sărbătoare şi ciclul vieţii.
  • Suflatul în lumânările de pe tort îşi are originile în tradiţiile greceşti şi germane. Acolo şi atunci se credea că efectuând un asemenea ritual se transmit dorinţe către zei.
  • Şi aniversările speciale din ziua de azi încă se centrează pe tort ca element de nelipsit din cadrul unei petreceri. Însă, acum ne bucurăm de el nu doar la zile de naştere, ci şi la Revelion, la onomastici şi poate şi cu ocazia aniversărilor de căsătorie sau de relaţie. Lumânarea de pe tort şi alte decoruri care îl transformă total într-o prăjitură festivă sunt completate de muzică, aplauze şi voie bună. În prezent, la zile de naştere alegem lumanari cifre sau lumânări cu diverse mesaje pentru a ne sărbători cu stil.

Făcliile de pe torturi au apărut iniţial în Grecia Antică. Pe atunci se pare că erau aprinse ca tribut pentru Artemis, zeiţa vânătorii şi a lunii. Aceste celebrări se rezumau la prăjituri rotunde cu opaiţe aprinse deasupra care reflectau frumuseţea nopţii. Erau menite a onora zeitatea pentru a le îndeplini rugile.

Odată cu timpul, germanii au adăugat o notă personală magiei acestei tradiţii străvechi. De data asta, actul suflatului în lumânări reprezenta cu totul altceva. Aşa cum ştii probabil şi în ziua de azi, îţi puneai o dorinţă în gând şi o ţineai doar pentru tine ca să se şi împlinească. Pe atunci a apărut şi tradiţia de a mai adăuga o făclie în plus pe tort pentru noroc. Tu ştiai despre acest lucru?

Obiceiul cu pusul dorinţei în gând şi stinsul flăcării se menţine viu şi în ziua de azi. În plus, nu se practică doar la noi în Europa, ci cam peste tot în lume.

De unde poţi achiziţiona lumânări pentru tortul aniversar?

Acum că ai aflat câte puţin despre istoria lumânărilor de pe tort, poate ai dori să ştii şi de unde le poţi cumpăra pentru petrecerile tale aniversare sau pentru cele pe care le organizezi. Pe site-ul Petrecereamea.ro îţi sunt puse la dispoziţie diferite variante încântătoare.

Poţi alege dintre modelele cu cifre, cu mesaj sau decorative. În plus, pe lângă asta, găseşti tot în acest magazin online şi baloane deosebite pentru ca aniversările să fie bine organizate iar decorul să arate fabulos. Tu ce vei alege minunat de pe site?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.