Angajaţii Ministerului Afacerilor Externe au salvat 22 de persoane, în ultimele 24 de ore, au suspendat 532 de permise de conducere, un număr de 149 de persoane fiind prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârşirea unei infracţiuni, iar 21.602 de verificări au fost efectuate cu aplicaţia eDAC pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele misiuni desfăşurate de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, potrivit comunicatului de presă al instituţiei, au fost: prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice fel; creşterea gradului de siguranţă rutieră; acordarea asistenţei medicale de urgenţă; supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Pentru protejarea cetăţenilor efectivele MAI au intervenit la 5.120 de evenimente: ordine publică - 3.300; situaţii de urgenţă - 1.820.

Au fost 1.000 de posibile infracţiuni semnalate, în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi 149 de persoane au fost prinse în flagrant săvârşind 150 de fapte penale. Un număr de 32 de persoane urmărite au fost depinstate şi 57 de oameni au primit măsuri preventive.

Intervenţiile au fost imediate şi ferme pentru liniştea cetăţenilor care ar fi putut fi afectaţi. Eforturile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice au dus la identificarea şi sancţionarea a numeroase fapte penale şi contravenţii, contribuind astfel la creşterea siguranţei cetăţenilor. O persoană aflată într-o situaţie critică a fost salvată.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, 21.602 verificări au fost efectuate cu aplicaţia eDAC pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale. Au fost şi 23 de alerte semnalate de eDAC, dintre care două persoane căutate sau dispărute, trei persoane căutate pe proceduri judiciare şi un obiect căutat.

În domeniu siguranţei rutiere, au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 532 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. Unui număr de 52 de persoane le-a fost suspendat permisul, din cauza consumului de alcool, 12 din cauza consumului de droguri sau substanţe interzise.

Au mai fost oprite din a circula pe drumurile publice 263 de autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 263 de autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În ceea ce priveşte traficul la frontiere, 3.433 de poliţişti de frontieră au acţionat cu 847 de mijloace de mobilitate, din care 2.023 la supravegherea frontierei şi 1.257 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

Astfel, au fost supuse controalelor, pe sensul de intrare în ţară: 136.360 de persoan; 39.298 de mijloace de transport. Totodată, pe sensul de ieşire din ţară, au fost controlate: 136.823 de persoane; 41.811 mijloace de transport

În urma controalelor efectuate au rezultat 27 de cetăţeni străini respinşi la intrare şi 23 de cetăţeni respinşi la ieşire.

Au fost reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 49.938 de lei. Au fost constatate 30 de infracţiuni, din care 10 la controlul frontierei, 4 la supravegherea frontierei şi 16 în zona de frontieră. Au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.155 de lei.

Activitatea la frontiere a fost intensă, cu un număr mare de persoane şi vehicule controlate, contribuind la securitatea naţională şi protejarea graniţei externe a Uniunii Europene.

Referitor la situaţiile de urgenţă, au fost 1.434 de misiuni de asistenţă medicală, 168 de misiuni de stingere a incendiilor, cinci misiuni de descarcerare, nouă persoane salvate, conform comunicatului de presă al MAI. Astfel, intervenţiile rapide ale pompierilor şi salvatorilor au prevenit tragedii şi au salvat vieţi.

Un număr de 14 aeronave au fost ridicate de la sol, pentru: misiuni aero-medicale / S.M.U.R.D; misiuni de monitorizare a traficului rutier; misiuni de supraveghere a frontierei de stat.

Misiunile aero-medicale şi de supraveghere au jucat un rol important în răspunsul rapid la urgenţe. În urma acestora, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au fost salvate 12 persoane.

De asemenea, au fost eliberate 2.514 permise de conducere şi au fost înmatriculate 4.835 de vehicule şi 2.034 de persoane au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere: 1.027 la proba teoretică; 1.007 la proba practică

În ultimele 24 de ore, au fost emise 6.866 de paşapoarte simple electronice, 591 de paşapoarte simple temporare şi 445 de documente pentru cetăţenii străini.

Pentru 163 de persoane a fost suspendat dreptul la libera circulaţie ca urmare a comunicărilor instanţelor de judecată. Au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.895 de lei.

Reprezentanţii MAI reamintesc că cetăţenii pot obţine on-line cazierul judiciar şi istoricul sancţiunilor rutiere, iar programarea la permise, înmatriculări şi paşapoarte se poate face on-line.

Şase cetăţeni străini depistaţi cu şedere ilegală. Au mai fost eliberate 167.607 de permise de şedere pentru protecţia temporară, din care 196 în ultimele 24 de ore. A fost un grad total de ocupare al centrelor de cazare IGI de 24,5%.

Nu în ultimul rând, potrivit Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor, aproximativ 500.000 de cetăţeni români îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Structurile MAI vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la evenimentele religioase organizate cu ocazia sărbătorii Sf. Apostoli Petru şi Pavel. MAI le urează „La mulţi ani!” tuturor sărbătoriţilor.
 

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.