Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi detaşaţi pe litoral până la finalul sezonului estival, iar cei 630 de poliţişti şi 450 de pompieri vor fi împărţiţi în două serii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivele curente, pe litoralul românesc pentru un sezon estival în siguranţă.
Din dispoziţia conducerii MAI, începând din acest sfârşit de săptămână, în staţiunile de la malul Mării Negre vor fi detaşate efective din toată ţara care vor acţiona alături de colegii din judeţul Constanţa, până la începutul lunii septembrie, pentru eficientizarea misiunilor şi creşterea gradului de siguranţă, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi asigurarea asistenţei medicale într-un timp cât mai scurt.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Cei peste 630 de poliţişti şi 450 de pompieri, împărţiţi în două serii, sunt pregătiţi să intervină în orice situaţie în care este perturbată ordinea şi liniştea publică sau există un pericol pentru cetăţeni”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne. 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, alături de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a participat, sâmbătă, la o şedinţă operativă cu reprezentanţii structurilor din subordine, cu atribuţii de ordine publică şi situaţii de urgenţă, în judeţul Constanţa pentru a discuta despre misiunile prioritare din acest sezon estival.
”În urmă cu câteva minute, am încheiat o şedinţă operativă cu toţi şefii de structuri din cadrul IPJ Constanţa, cu şefi de arme din cadrul MAI, dar şi cu conducerea MAI, secretarii de stat coordonatori. Această şedinţă a fost consacrată organizării sezonului Litoral 2024, a măsurilor pe care le-am luat pentru ca întreaga activitate din domeniul ordinii şi siguranţei publice precum şi a situaţiilor de urgenţă să se desfăşoare în parametrii pe care i-am fixat.
Aceşti parametri au un obiectiv foarte simplu, protejarea siguranţei publice, a ordinii publice, a vieţii şi integrităţii cetăţenilor”, a anunţat Cătălin Predoiu.
El a precizat că împreună cu conducerea MAI a fost elaborat un plan de suplimentare a forţelor prezente pe litoral în sezonul estival, fiind alocaţi aproximativ 1000 de poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri salvatori, jandarmi, precum şi colegi de la alte structuri, inclusiv DGA şi DGPI.
”Ne-am stabilit obiectivele şi le vom monitoriza permanent. Am cerut tuturor comandanţilor să fie permanent implicaţi, să fie în legătură unii cu alţii, să fie în legătură cu subordonaţii permanent şi să avem o performanţă la nivelul aşteptărilor cetăţeanului român. Pe zona de ordine şi siguranţă publică vor acţiona poliţişti, atât în segmentul de poliţie rutieră, cât şi criminalitate economică, criminalitate generală, ordine publică, dar şi în partea de prevenţie, transporturi şi, în acelaşi timp, pe zona de intervenţii în situaţii de urgenţă, unde am suplimentat numărul de posturi de intervenţie, aproximativ 24, atât posturi de intervenţii la incendii cât şi posturi de salvare pe mare, precum şi posturi de prim ajutor. Colegii care sunt în teritoriu vor fi sprijiniţi şi informativ dar şi la nivel de intervenţie de mijloacele din dotare ale MAI: drone, autospeciale, ambulanţe SMURD, precum şi elicopterele pe care le avem în dotare”, a transmis Cătălin Predoiu. 
Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că a cerut ”colegilor din toate structurile să comunice permanent, să fie transparenţi, să informeze presa despre toate evenimentele care au loc, intervenţiile care au loc, misiunile lor, astfel încât să asigurăm o bună informare a opiniei publice”.
Predoiu a mai declarat că încrederea cetăţenilor în Poliţie a crescut cu cinci procente. 
”În încheiere, vreau să vă spun că munca din ultimele luni, a tuturor armelor din MAI s-a reflectat pozitiv în percepţiile pe care le primim din partea cetăţenilor. Nu întâmplător, o statistică Eurostat, recent publicată, indică faptul că Poliţia română a crescut într-un an de zile cu 5 puncte procentuale în încrederea cetăţenilor. Sunt convins că acesta este un indicator şi pentru alte arme din MAI. Ştiu că au fost şi evenimente neplăcute, unele chiar nefericite, în ultimii ani, dar invit în acelaşi timp opinia publică să observe că MAI, prin forţele sale, s-a străduit să intervină şi să-şi îndeplinească misiunile. publică să observe că MAI, prin forţele sale, s-a străduit să intervină şi să-şi îndeplinească misiunile.
Şi la cvasitotalitatea lor, aproape toate aceste evenimente au fost abordate cu succes de către Minister. Ştim şi că mai e de muncit şi chiar şi acolo unde se munceşte bine, vă asigur că dumneavoastră, toţi cetăţenii României, că noi toţi cerem să se muncească şi mai bine”, a mai declarat Cătălin Predoiu. 
Astfel, poliţiştii care îşi vor desfăşura misiunile în zona staţiunilor de pe litoral sunt de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi criminalişti. De asemenea, vor fi detaşate şi forţe de la compartimentele de prevenire şi transporturi.
În acest sezon estival poliţiştii de la structurile operative vor fi ajutaţi şi de câini specializaţi în depistarea substanţelor stupefiante.
”Echipajele operative vor desfăşura misiuni de patrulare în zonele intens frecventate de turişti, inclusiv pe plaje, în proximitatea hotelurilor şi a cluburilor, precum şi în locurile unde se organizează evenimente publice.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere pentru a preveni accidentele grave de circulaţie şi a fluidiza traficul. În zilele cu un flux mare de autoturisme, în special în weekend-uri, poliţiştii vor fi sprijiniţi de aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie care vor survola zonele aglomerate şi vor transmite informaţii, în timp real, echipajelor de la sol. Colaborarea aeriană şi terestră are ca obiectiv principal creşterea siguranţei rutiere şi identificarea problemelor care pot afecta traficul”, au mai precizat reprezentanţii MAI. 
Totodată, în privind situaţiilor de urgenţă, în timpul sezonului estival au fost operaţionalizate 24 de puncte de lucru temporare în zonele din judeţul Constanţa în care se preconizează a fi un număr mare de turişti.
Punctele de lucru temporare sunt amplasate astfel:
10 puncte de stingere a incendiilor, în localităţile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Staţiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche,  încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;
8 puncte de prim-ajutor, în locaţiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus, Vama Veche şi PTF Vama Veche, acestea sunt dotate cu containere, ambulanţe şi şenilate;
6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol şi Portul turistic Mangalia, încadrate fiecare cu o ambarcaţiune.
De asemenea, pentru o intervenţie rapidă în situaţii de urgenţă ce pot apărea pe Autostrada A2, în weekend-urile din perioada sezonului estival, echipaje de pompieri vor fi dislocate în puncte de lucru amplasate la  km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secţia Lehliu Gară – km 105 (punct de lucru permanent) şi km 142 (Staţia de pompieri Feteşti, lângă autostrada A2).
În locaţiile de pe A2 vor fi pregătite să intervină echipaje de stingere cu modul de descarcerare şi ambulanţe SMURD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.