Liderul PNL Bucureşti, ministrul Energiei Sebastian Burduja afirmă că unul din cinci bucureşteni nu are astăzi apă caldă, precizând că avaria din reţeaua de ţevi a primăriei a fost miercuri atât de gravă, încât a dus la oprirea pentru 3 ore a CET Grozăveşti. El mai spune că primarul Nicuşor Dan a ridicat “duşul rece” la rang de politică publică.
”Unul din cinci bucureşteni nu are astăzi apă caldă. Avaria din reţeaua de ţevi a primăriei a fost ieri atât de gravă, încât a dus la oprirea pentru 3 ore a CET Grozăveşti. Bătrâni, familii cu copii mici, oameni grăbiţi să plece la serviciu fac, în continuare, duşuri reci. O nouă zi “normală” în Bucureşti”, spune liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook.
El arată că ”Nicuşor Dan este politicianul care a ridicat << duşul rece>> la rang de politică publică”.
”M-am tot întrebat: de ce a intrat Nicuşor Dan în cursa pentru Cotroceni, brusc, într-o seară de decembrie? Cine sau ce l-a determinat să facă asta, după ce în campanie ne spunea că mai are nevoie de minim 2 mandate să rezolve problemele Bucureştiului? De ce să nu respecţi votul bucureştenilor şi să fugi după altă funcţie, mai înaltă, după ce ţi-ai dedicat zeci de ani Capitalei? Care este, până la urmă, logica acestei candidaturi? Elena Lasconi strânsese peste 1,7 milioane voturi şi era (încă este, cred) preşedintele USR, partidul care îl susţinuse pe Nicuşor Dan la locale, cu câteva luni înainte. Trădare. Coaliţia de guvernare, plus minorităţile naţionale, susţin un candidat comun, Crin Antonescu, singurul cu şanse să învingă în turul II candidatul izolaţionismului. Deci forţele proeuropene au lăsat orgoliile la o parte, ca să nu fragmenteze votul. Nu şi Nicuşor Dan. El a schimbat “România onestă” cu “Până la capăt” — pentru că totul este despre el şi cariera lui, nu despre români”, subliniază Burduja.
Potrivit liderului PNL Bucureşti, ”dincolo de goana după funcţii, Nicuşor Dan candidează la preşedinţie pentru că este pur şi simplu depăşit de problemele Bucureştiului”.
”Îl prind din urmă. Şi nu ne poate păcăli la nesfârşit. Sistemul de termoficare al Capitalei este în colaps. Primăria Capitalei datorează peste 1,4 miliarde lei către ELCEN – restanţe care afectează direct cetăţenii, punând în pericol investiţii de peste 360 milioane euro din Fondul pentru Modernizare. Bani europeni obţinuţi cu greu de Ministerul Energiei pentru modernizarea CET-urilor din Bucureşti. Centrale vechi din anii ’60 şi ’70, care trebuie urgent înlocuite. Dacă pierdem aceşti bani, pierdem şansa de a reduce costurile cu întreţinerea la jumătate pentru bucureşteni.
Aceste 1,4 miliarde lei sunt arierate, datorii restante de peste 90 de zile. Ştiţi cât era datoria PMB faţă de ELCEN când a devenit Nicuşor Dan primar, în 2020? 170 de milioane lei. O creştere de aproape 1000% (de zece ori)!”, spune Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei mai afirmă că în total, Primăria are datorii care se apropie de 5 miliarde lei (consolidat, 5,7 miliarde!), adică aproape jumătate din bugetul Capitalei pe 2025.
”PMB este deja, pe lege, în criza financiară şi foarte aproape de insolvenţă. Urmează haosul, mergând până la executări silite asupra patrimoniului oraşului – inclusiv clădiri, terenuri, conturi. Dar cum rămâne cu “am scos Primăria din faliment”? La fel cum e cu “am redus pierderile din sistemul de termoficare”. Două minciuni pe care Nicuşor Dan le repetă obsesiv, crezând că asta le dă valoare de adevăr. Cifrele sunt în imagini. E matematică de clasa I. În loc să caute soluţii, primarul general a ales să fugă. În campanie. A abandonat administraţia locală pentru campania prezidenţială. Nu şi-a dat demisia, dar nici nu-şi mai exercită funcţia, nici nu şi-a delegat atribuţiile. Nicio strategie, nicio asumare, niciun rezultat. Vrea să conducă România, dar nu a fost în stare să conducă Bucureştiul. Degeaba aruncă mereu vina pe alţii. Un lider caută soluţii, nu vinovaţi.
Da, Bucureştiului i-ar fi mai bine fără Nicuşor Dan, dar cu siguranţă nu cu el preşedinte al României. Asta ar fi un duş rece pentru 20 de milioane de români”, declară Burduja.
”România are nevoie de lideri care construiesc şi unesc, nu de politicieni care abandonează votul românilor, căţărându-se de pe o funcţie pe alta”, mai arată liderul PNL Bucureşti.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.