Inspectorii antifraudã din cadrul Direcţiei Generale Antifraudã Fiscalã - Structura centralã (DGAF) fac joi verificãri antifraudã, împreunã cu ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Cãlãraşi - Serviciul de Investigare a Criminalitãţii Economice, care pun în executare mandate de percheziţie domiciliarã, în cadrul unui dosar penal vizând 24 de societãţi care desfãşoarã activitãţi de prestãri servicii în domeniul peisagistic şi întreţinerea spaţiilor verzi, principalii beneficiari ai acestor servicii fiind unitãţile administrativ teritoriale din municipiul Bucureşti. Conform ANAF, societãţi din municipiul Bucureşti subcontracteazã serviciile facturate unitãţilor administrativ teritoriale cãtre diverşi operatori economici care au sediul social pe raza judeţului Cãlãraşi, şi care ”prezintã comportament fiscal inadecvat”.
”Inspectorii antifraudã din cadrul Direcţiei Generale Antifraudã Fiscalã - Structura centralã (DGAF) efectueazã azi, 24.04.2025, verificãri antifraudã, împreunã cu ofiţeri de poliţie din cadrul IPJ Cãlãraşi - Serviciul de Investigare a Criminalitãţii Economice, care pun în executare mandate de percheziţie domiciliarã, operaţiuni desfãşurate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Cãlãraşi, în cadrul unui dosar penal care vizeazã un numar de 24 de societãţi care desfãşoarã activitãţi de prestãri servicii în domeniul peisagistic şi întreţinerea spaţiilor verzi, principalii beneficiari ai acestor servicii fiind unitãţile administrativ teritoriale din municipiul Bucureşti”, anunţă ANAF.
În privinţa circuitelor de tranzacţionare au atras atenţia societãţi din municipiul Bucureşti care subcontracteazã serviciile facturate unitãţilor administrativ teritoriale, cãtre diverşi operatori economici care au sediul social pe raza judeţului Cãlãraşi, şi care prezintã comportament fiscal inadecvat, existând indicii temeinice privind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale corelative, atât în ceea ce priveşte taxa pe valoarea adãugatã, cât şi a celor din veniturile asimilate salariilor, ca urmare a utilizãrii forţei de muncã fãrã forme legale.
Valoarea tranzacţiilor asupra cãrora se prefigureazã sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale se ridicã la aproximativ 27.000.000 lei, urmând ca activitatea desfãşuratã în perioada urmãtoare de cele douã instituţii, cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecãrei structuri, sã stabileascã existenţa/inexistenţa elementelor constitutive ale infracţiunilor prevãzute de Legea nr. 241/2005 - pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Cu aceastã ocazie, Direcþia Generalã Antifraudã Fiscalã (DGAF) reafirmã importanţa respectãrii prevederilor fiscale şi subliniazã determinarea în combaterea evaziunii fiscale, în colaborare cu partenerii instituţionali.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.