O femeie din Canada, Karima Manji, a primit în mod fraudulos echivalentul a 100 000 de euro reprezentând beneficii pentru inuiţi, relatează Le Figaro. Femeia a fost condamnată în această săptămână, după ce a pledat vinovată pentru fraudă în februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doamna Manji şi-a victimizat proprii copii... propriile fiice, care au fost grav compromise de faptele sale", a spus Mia Manocchio, o judecătoare din Nunavut, Canada.

Judecătoarea s-a confruntat cu un caz inedit: Karima Manji a pledat vinovată de fraudă în februarie, după ce a pretins că fiicele sale erau inuite, ceea ce i-a permis să încaseze peste 150 000 de dolari canadieni (100 000 de euro) în beneficii pentru rezidenţii inuiţi. Joi, ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, pe care îi va petrece într-un penitenciar federal.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit faptelor relatate de cotidianul britanic The Guardian, Karima Manji, rezidentă în Toronto, a trimis în 2016 documente pentru cele două fiice ale sale, Amira şi Nadya, cu scopul de a obţine o carte de identitate inuită. Canadianca în vârstă de 59 de ani a locuit în Iqaluit, capitala teritoriului, în anii 1990, dar cele două fiice ale sale s-au născut în Ontario şi nu au nicio legătură cu inuiţii sau cu teritoriile din Nunavut.

Cererea a fost atent verificată de membrii comunităţii pentru a evita înregistrările frauduloase şi a fost aprobată de Nunavut Tunngavik Incorporated (NTI). În acest proces, cei doi copii, în vârstă de 18 ani la momentul respectiv, au obţinut bani de la asociaţia Kakivak, descrisă în documentele judiciare ca fiind "o organizaţie în serviciul inuiţilor [...] care oferă fonduri de sponsorizare inuiţilor din Baffin pentru cheltuieli legate de educaţie".

Mama a returnat 130 000 de dolari canadieni

Între septembrie 2020 şi martie 2023, Nadya şi Amira au primit beneficii în valoare de 158 254,05 CAD de la organizaţiile din Nunavut. În primăvara anului 2023, Amira Gill avea de primit încă 64 413 CAD, dar suma nu a fost plătită. Până în prezent, mama a returnat 130.000 de dolari canadieni şi mai datorează încă 28.254 de dolari canadieni asociaţiei Kakivak.

"Acest caz ar trebui să servească drept semnal pentru orice viitor reclamant aborigen că deturnarea identităţii aborigene într-un context penal va duce la o sancţiune semnificativă", a declarat Mia Manocchio.

Populaţia inuită a Canadei, de aproximativ 70 000 de persoane, trăieşte în principal în nordul ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.