Le Parisien anunţă că avocaţii femeii care îi acuză pe Hugo Auradou şi Oscar Jegou că au violat-o au depus un certificat medical care atestă că aceasta nu suferă de un sindrom care ar putea explica vânătăile de pe corpul ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Le Parisien, avocaţii femeii care îi acuză pe cei doi jucători ai echipei naţionale a Franţei de viol în grup au adăugat la dosar un certificat medical datat 3 octombrie care atestă că reclamanta nu suferă de boala Willebrand, care afectează coagularea sângelui.

Într-un document de paisprezece pagini prezentat Parchetului din Mendoza, avocaţii au prezentat acest document drept „probă valoroasă”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acest lucru se întâmplă cu o săptămână înainte de audierea de clasare, programată pentru 18 octombrie. Avocaţii celor doi jucători îşi bazaseră o parte din apărare pe faptul că semnele găsite pe corpul reclamantei după presupusele evenimente ar putea fi legate de boala Willebrand.

Reclamanta a declarat că suferă de gradul 1 (cel mai uşor) al acestui sindrom, diagnosticat în timpul primei sale sarcini, în urmă cu 12 ani. În cadrul unei mărturii depuse la 19 septembrie, un medic hematolog a confirmat că reclamanta suferea de acest sindrom, chiar dacă „nu îl observase clinic”, ci doar în dosarele sale medicale.

„Procurorul şi superiorii săi justifică cele cincisprezece leziuni” găsite pe corp ca fiind rezultatul acestei boli, afirmă avocaţii reclamantei, pentru care procuratura «a suferit de un fel de escrocherie procedurală din partea apărării, care (...) prin nenumărate declaraţii publice, a susţinut că reclamanta suferea în prezent de o boală, fără niciun examen medical care să dovedească acest lucru», citează Le Parisien.

Cei doi avocaţi ai presupusei victime se opun clasării cauzei de către parchet şi solicită, de asemenea, noi examinări psihologice şi psihiatrice ale clientei lor, despre care susţin că a fost ţinta unor „rele tratamente semnificative” în timpul examinărilor.

Hugo Auradou şi Oscar Jegou sunt acuzaţi de presupusa victimă că au violat-o pe 7 iulie în hotelul lor din Mendoza, unde echipa Franţei jucase şi învinsese Argentina cu câteva ore mai devreme într-un meci test. Ei au fost arestaţi pe 8 iulie la Buenos Aires, apoi transferaţi la Mendoza, unde au fost reţinuţi timp de o săptămână, înainte de a petrece puţin peste trei săptămâni în arest la domiciliu. Eliberaţi la 12 august, ei au fost autorizaţi să se întoarcă în Franţa la începutul lunii septembrie. Jucătorii de la Pau şi La Rochelle sunt în continuare anchetaţi pentru viol calificat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.