Consiliul Judeţean Braşov anunţă, joi, că şase echipamente necesare combaterii infecţiilor intraspitaliceşti au fost livrate, instalate, puse în funcţiune şi recepţionate la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Consiliul Judeţean Braşov, este vorba despre un luminometru Smart (luminometru igienă ATP/AMP portabil), trei sisteme de spălat ploşti, un sistem analizor tip PCR pentru gene de rezistenţă microbiană la antibiotice, un sistem automat pentru analize de chimie clinică şi imunologie, o linie de echipamente pentru determinarea sensibilităţii la antibiotice prin determinarea directă a concentraţiei minime inhibitorii (CMI) şi un sistem automat tip Malditof pentru identificarea (ID) bacteriilor şi fungilor.

Echipamentele au costat 3.187.006,83 lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Braşov prin accesarea proiectului ”Achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase Braşov”, finanţat prin PNRR.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Acest proiect, în valoare de 4.033.770,01 lei şi a cărui finanţare este asigurată în totalitate din fonduri europene nerambursabile, prevede cumpărarea, livrarea şi funcţionalizarea în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase a unui număr total de 11 tipuri de echipamente medicale”, a mai transmis instituţia citată.

Potrivit acesteia, procedurile de achiziţie sunt în desfăşurare pentru două loturi, respectiv un aparat pentru atomizare utilizat la dezinfecţia pe cale aeriană şi un sistem de sterilizare cu peroxid de hidrogen la temperatură joasă.

”În ceea ce priveşte celelalte trei loturi, şi anume un dispozitiv cu lampă UV pentru testarea dezinfecţiei mâinilor, un kit uşă de izolare cu sistem de ventilaţie cu presiune negativă şi un autoclav vertical cu uscare, documentaţiile de achiziţie urmează să fie încărcate din nou în SEAP, după ce anterior procedura a trebuit anulată, întrucât nu s-au depus oferte”, mai anunţă CJ Braşov.

”Aceste echipamente sunt destinate secţiilor de boli infecţioase situate în clădirea de pe Strada Mihai Viteazul, unde sunt trataţi atât adulţi, cât şi copii. Cu atât mai mult sunt importante echipamentele de dezinfecţie moderne pe care le asigurăm prin intermediul acestui proiect PNRR, cu cât vorbim despre secţii în care sunt trataţi pacienţi cu boli infecţioase”, a declarat Imelda Tóásó, director executiv al Direcţiei Management Proiecte din cadrul CJ Braşov şi manager de proiect.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban, a precizat că ”problema infecţiilor intraspitaliceşti este o realitate cu care ne confruntăm de mulţi ani în sistemul public de sănătate şi pe care suntem datori s-o rezolvăm”.

”Ne-am angajat cu toate forţele în lupta cu infecţiile nosocomiale, astfel că pe lângă acest proiect am mai accesat două, finanţate tot prin PNRR şi ale căror proceduri de achiziţie sunt în desfăşurare. Proiectele sunt destinate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov şi Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov, care în perioada următoare vor primi în dotare echipamente moderne şi eficiente”, a declarat Constantin Todorică Şerban. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.