Reprezentanţii PSD Constanţa au precizat că au constatat „cu stupoare că primarul Constanţei, Vergil Chiţac, continuă să încalce legea, cu numai câteva ore înainte de scrutinul din 9 iunie, urmărind, cu intenţie directă, calificată prin scop, deturnarea rolului şi scopului procesului electoral democratic, în detrimentul direct al constănţenilor”. Ei fac apel la stoparea imediată a oricăror tentative de alterare a procesului de votare şi la respectarea dreptului constănţenilor la vot. Candidatul PSD la Primăria Constanţa Horia Constantinescu a anunţat că depune plângere penală împotriva lui Chiţac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „A fost depusă plângere plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu de către primarul încă în funcţie al municipiului Constanţa, Vergil Chiţac. Fapta vizează tentativa de fraudare a alegerilor, în municipiul Constanţa”, a transmis candidatului PSD la Primăria municipiului Constanţa, Horia Constantinescu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Urnele care au fost trimise în secţiile de votare (urmare a demersurilor pe care noi le-am realizat în cursul acestei zile, pentru a se intra în legalitate), în vederea respectării prevederilor obligatorii în materie, respectiv cele 422 care lipseau iniţial, sunt doar nişte... simple cutii de carton! Se încalcă astfel flagrant prevederile legale referitoare la modul în care trebuie sa fie aceste urne, prevederi care dispun în mod clar că acestea trebuie să fie TRANSLUCIDE, «din plexiglas, policarbonat, polipropilenă, dibond, sticlex, forex, macrolon, copoliester, polipropilenă etc.», ÎN NICIUN CAZ DIN CARTON SIMPLU, de preferinţă în forma trunchiului de piramiodă, din raţiuni de depozitare. În plus, trebuie să se asigure „rezistenţa corpului principal şi a capacului la şocuri şi fricţiuni mecanice (incasabil) la variaţii de temperatură ce pot produce deformări (termorezistent), la agenţi corozivi”, arată comunicatul de presă al organizaţiei PSD Constanţa.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Social-democraţi constănţeni mai spun că „pentru ca ilegalităţile comise de organizatorii acestor alegeri, respectiv prefectul PNL Silviu Coşa şi primarul PNL (încă) în funcţie Vergil Chiţac (care sunt implicaţi, procedural, în procesul de preluare şi distribuire a buletinelor de vot), să fie complete, sacii cu buletine de vot, în număr de 400, au fost distribuiţi secţiilor de votare FĂRĂ a fi sigilaţi”.

„În contextul tentativelor anterioare de alterare a procesului electoral democratic prin neasigurarea numărului de urne necesare, observăm, cu deosebită îngrijorare, că se urmăreşte, în continuare (premeditat) ca votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor să aibă loc prin ”mecanisme” de natură a modifica, direct şi iremediabil, atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală a Municipiului Constanţa. Facem un apel la stoparea imediată a oricăror tentative de alterare a procesului de votare şi la respectarea dreptului constănţenilor la vot. Faţă de aceste abateri grave, sesizăm de îndată organele abilitate şi tragem un serios semnal de alarmă, vizavi de corectitudinea desfăşurării alegerilor locale şi europarlamentare, în judeţul Constanţa!”, conchide sursa citată.

Edilul din Constanţa Vergil Chiţac, candidat pentru un nou mandat, din partea PNL, afirmă, după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii potrivit cărora la Constanţa sunt doar câte trei urne de vot în secţiile de votare, că în fiecare dintre cele 211 secţii din municipiu sunt amplasate câte cinci urne de vot, pentru fiecare tip de buletin pe care se va vota. El consideră total iresponsabilă lansarea unei teme false cu puţin timp înaintea votului pentru alegerile locale şi europarlamentare.

Primarul Constanţei a fost amendat de AEP după ce la verificările făcute sâmbătă dimineaţă în două secţii de vot au fost găsite doar câte trei urne. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.