Amazon.com a atins miercuri, pentru prima dată, o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari, devenind a cincea companie din SUA care a depăşit acest nivel, deoarece optimismul cu privire la inteligenţa artificială şi potenţialele reduceri ale ratei dobânzii în Statele Unite au alimentat anul acesta cererea de acţiuni legate de tehnologie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile au crescut cu 3,4%, până la 192,70 dolari, oferind gigantului comerţului electronic o valoare de piaţă de peste 2.000 de miliarde de dolari şi plasându-l în acelaşi club cu companiile grele din tehnologie Microsoft, Apple, Nvidia şi Alphabet.

Indicii bursieri americani au înregistrat câştiguri mari în acest an, datorită entuziasmului neobosit în ceea ce priveşte inteligenţa artificială, optimismului în ceea ce priveşte rezistenţa economiei americane şi potenţiala relaxare a ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Indicii de pe Wall Street se tranzacţionează aproape de niveluri record, în mare parte alimentaţi de acţiuni cu megacapitalizare, precum Nvidia şi Amazon, ale căror fluxuri de numerar viitoare vor beneficia de rate mai mici ale dobânzilor.

Acţiunile Amazon, care au fost incluse în indicele Dow Jones Industrial Average în februarie, au urcat cu peste 26% în acest an.

Compania a devenit a cincea cea mai mare companie din SUA după valoarea de piaţă în februarie, după ce Nvidia a urcat un loc.

Amazon Web Services este cel mai mare furnizor de servicii cloud din lume, iar creşterea unităţii Amazon a revenit după o scădere în ultimul an, datorită adoptării în creştere a tehnologiilor AI.

Compania a investit, de asemenea, în startup-ul AI Anthropic şi firma de robotică Figure, deoarece caută să valorifice boom-ul AI.

La sfârşitul anului trecut, Amazon a dezvăluit o nouă generaţie de cipuri personalizate utilizate în centrele de date, care vizează aplicaţii pentru formarea de învăţare automată şi inteligenţa artificială generativă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.