Primarul Constanţei Vergil Chiţac, candidat pentru un nou mandat, din partea PNL, afirmă, după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii potrivit cărora la Constanţa sunt doar câte trei urne de vot în secţiile de votare, că în fiecare dintre cele 211 secţii din municipiu sunt amplasate câte cinci urne de vot, pentru fiecare tip de buletin pe care se va vota. El consideră total iresponsabilă lansarea unei teme false cu puţin timp înaintea votului pentru alegerile locale şi europarlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Constanţei a fost amendat de AEP după ce la verificările făcute sâmbătă dimineaţă în două secţii de vot au fost găsite doar câte trei urne. 
”Dragi constănţeni. În fiecare dintre cele 211 secţii de votare din municipiul Constanţa sunt amplasate câte cinci urne de vot, una pentru fiecare tip de buletin de vot! Mă simt nevoit să vă transmit acest mesaj pentru a înlătura orice dubiu cu privire la corectitudinea şi siguranţa procesului de votare în Constanţa. Consider total iresponsabilă lansarea unei teme false cu doar câteva ore înainte de ziua votului, de către adversari politici, care riscă să pună sub semnul întrebării organizarea procesului de vot. Am mare încredere în capacitatea constănţenilor de a dejuca acest atac sub steag fals şi au ocazia să o facă pur şi simplu printr-o prezenţă mare la vot”, a scris Chiţac pe Facebook, postând şi imagini dintr-o secţie de votare.
El le transmite locuitorilor Constănţei că vor vota pe 9 iunie ”într-un proces democratic sigur, imparţial, eficient”.
Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Constanţa, Vlad Jipa, a declarat că primarul Vergil Chiţac a fost amendat cu 2.200 de lei. 
”Domnul primar Vergil Chiţac a fost sancţionat de către reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente cu 2200 lei pentru nerespectarea Hotărârilor AEP”, a afirmat Vlad Jipa. 
El a precizat că au fost verificate două secţii de votare din municipiul Constanţa, în cursul dimineţii de sâmbătă, iar în acestea se aflau câte trei urne de vot şi nu cinci aşa cum prevede legislaţia. 
Purtătorul de cuvânt al BEJ a declarat că la ora 18 vor fi verificate toate cele 211 secţii de votare din municipiul Constanţa.
Acuzaţii privind amplasarea a doar trei urne în secţiile de vot din Constanţa, deşi la alegerile din 9 iunie vor exista cinci buletine de vot - pentru PE, pentru Consiliul Judeţean, pentru preşedintele Consiliului Judeţean, pentru primar şi pentru Consiliul Local - au fost lansate inclusiv de Stelian Ion, contracandidat al lui Chiţac la Primăria Constanţei, din partea Alianţei Dreapta Unită.
 
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.