Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) scoate la concurs, la admiterea din vară, pentru anul academic 2024 - 2025, 27.880 de locuri, la nivel licenţă, masterat, doctorat, precum şi la învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă, anunţă, miercuri, universitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă aş fi absolvent de liceu, cu Bacalaureat şi aş vrea să studiez în România, aş alege Universitatea Babeş-Bolyai (...) UBB, întotdeauna, a fost printre primele universităţi, dar, de câţiva ani buni, este prima universitate a ţării prin mărimea pe care o are, istoria veche şi prin poziţia în rankingurile internaţionale. Oricum te uiţi la metarankinguri, din 2016, suntem prima universitate a ţării. De asemenea, aş spune că, dacă ieşim din România şi ne uităm la nivel european, UBB are un campus extins. Avem campusul nostru în UBB, dar prin alianţa EUTOPIA avem un campus la Gottenburg, în Suedia, avem un campus la Dresda, în Germania, avem campus la Paris, în Franţa şi avem campusuri în Marea Britanie, Belgia, Spania, Portugalia, Italia şi Slovenia”, a afirmat rectorul UBB Cluj-Napoca,  Daniel David, citat ăntr-un comunicat de presă.

 Potrivit documentului citat, UBB scoate la concurs, la admiterea din vară, pentru anul academic 2024 - 2025, 27.880  de locuri, la nivel licenţă, masterat, doctorat, precum şi la învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Noutatea admiterii din acest an este dată de specializările noi, atât la nivel de licenţă, cât şi la master, în domenii considerate prioritare, pentru România”, a mai transmis instituţia de învăţământ.

Potrivit acesteia, specializările noi, la nivel licenţă, sunt în cadrul Facultăţii de Matematică Facultatea de Matematică şi Informatică - UBB Cluj-Napoca  - Ingineria Informaţiei, 4 ani, cu predare în limbile engleză şi maghiară, respectiv Inteligenţă Artificială, 3 ani, cu predare în limba engleză.

Cea de a patra specializare nouă este Servicii şi Politici de Sănătate Publică, 3 ani, cu predare în limba română, în cadrul FSPAC - Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

La nivel de masterat, specializările noi sunt la:

  • Facultatea de Litere UBB Cluj-Napoca - Studii şi cercetări est-asiatice - cu predare în română, chineză, coreeană, japoneză
  • FSEGA,Universitatea "Babes-Bolyai", Cluj-Napoca  - Health Economics, în limba engleză, o premieră în România şi Management bazat pe date, în limba maghiară
  • Facultatea de Istorie si Filosofie UBB  - Securitate globală şi politicile privind drepturile omului, în limba engleză

De asemenea, potrivit UBB, la nivel de doctorat, vor exista două sesiuni de admitere şi sunt puse la dispoziţie, atât locuri bugetate şi cu bursă, pentru doctoratul ştiinţific, cât şi locuri fără bursă sau cu taxă, pentru doctoratul profesional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.