Avis, furnizor global de soluţii de mobilitate, a jucat un rol cheie în evoluţia pieţei de închiriere auto din România, fiind unul dintre primii care a intrat pe piaţa locală şi a contribuit la formarea standardelor din industrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul celor 30 de ani de prezenţă pe piaţa de închirieri auto, operând sub actuala companie, Avis România a asistat la o continuă transformare în industrie. Aceasta şi-a deschis primul birou în Bucureşti, în incinta fostului Hotel Intercontinental, cunoscut acum sub numele de Grand Hotel, cu doar câteva maşini, unde funcţionează şi în prezent.

În ultimele trei decenii, profilul clientului Avis a reflectat dinamica economiei naţionale. Iniţial, serviciile de închiriere de maşini au fost utilizate în principal de angajaţii companiilor străine care au vizitat România pentru a realiza proiecte de dezvoltare. Cu toate acestea, compania a asistat de atunci la apariţia unor noi segmente de clienţi – şi anume turişti străini şi români din diaspora. Liberalizarea serviciilor bancare şi accesibilitatea crescută a cardurilor, necesare pentru închirierea de maşini, au contribuit la această schimbare notabilă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Avis s-a angajat într-un proces intens de educare a pieţei, concentrându-se pe trei sectoare: companiile locale, turiştii români care călătoresc în străinătate şi străinii care vizitează destinaţiile locale. Această strategie a fost esenţială în extinderea pieţei de închirieri auto din România. De asemenea, Avis investeşte constant în modernizarea flotei sale, oferind o gamă largă de vehicule de la branduri cunoscute şi adaptându-se la nevoile şi preferinţele fiecărui client. 

Compania a trecut la motoare mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, schimbând în special maşinile cu o capacitate cilindrică de 4,5 litri cu cele cu o capacitate de 1 litru sau 1,5 litri pentru benzină. Un alt aspect semnificativ este evoluţia dotărilor, care asigură maşini mai confortabile, comparativ cu anii precedenţi. În prezent, majoritatea autoturismelor din flota Avis sunt echipate cu transmisie automată.

În plus, compania s-a adaptat rapid la schimbările tehnologice, integrând în flota sa vehicule hibride şi modele electrice de ultimă generaţie. Acest lucru reflectă angajamentul Avis de a proteja mediul şi dorinţa sa de a oferi clienţilor cele mai avansate şi eficiente opţiuni de închiriere de maşini.

Obiectivul Avis pentru anul în curs este ca toate autoturismele achiziţionate să fie cât mai confortabile, eficiente şi să asigure clienţilor o experienţă perfectă şi plăcută.

Ca parte a reţelei globale, Avis România este dedicată contribuţiei la dezvoltarea economiei locale prin oportunităţi de angajare, sprijinirea afacerilor locale şi promovarea turismului. Având în vedere că Avis România sărbătoreşte 30 de ani sub conducerea actualei companii, priveşte viitorul cu optimism, hotărâtă să continue să satisfacă nevoile clienţilor săi şi să ofere o gamă largă de opţiuni de închiriere şi servicii personalizate adaptate preferinţelor individuale.

Pentru a afla mai multe sau pentru a rezerva o maşină vizitaţi: www.avis.ro

Despre Avis 

Avis Budget Group, Inc. este un furnizor de soluţii globale de mobilitate, prin brandurile sale Avis şi Budget, care au peste 10.000 de locaţii de închiriere în aproximativ 180 de ţări din întreaga lume, cât şi prin brandul său Zipcar, reţeaua lider global în car-sharing. Avis Budget Group operează în mod direct majoritatea birourilor sale de închiriere de maşini în America de Nord, Europa şi Australasia şi  în principal prin intermediul licenţelor în alte zone la nivel global. Avis Budget Group are sediul în Parsippany, N.J. Mai multe informaţii sunt disponibile la avisbudgetgroup.com.

Despre Avis România

Avis operează in Romania prin compania actuală din 1994. Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţa de închirieri auto, compania a investit continuu în oameni, în reţeaua şi tehnologia sa. Scopul principal al Avis România este de a oferi servicii de închiriere auto de înaltă calitate şi personalizate în funcţie de nevoile clienţilor săi, astfel încât aceştia să beneficieze de o călătorie plăcută şi sigură în România şi în străinătate. Avis România este prezent în 6 oraşe din ţară, cu birouri de închiriere în centrele şi aeroporturile din Bucureşti, Otopeni, Cluj-Napoca, Constanţa, Braşov şi Timişoara. www.avis.ro 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.