Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că formaţiunea are ”cinci-şase persoane” pregătite pentru o campanie prezidenţială, dar el personal nu a decis încă dacă va candida. Despre Elena Lasconi spune că are potenţial şi ar putea produce surprize, dar totul depinde de evoluţia ei în perioada următoare. Potrivit lui Kelemen Hunor, liderul AUR, George Simion, nu are şanse de a ajunge în turul 2, iar Mircea Geoană nu este momentan perceput ca fost preşedinte PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă va candida la alegerile prezidenţiale şi a răspuns: ”Nu ştiu. Asta vom decide mai târziu. Noi am luat o singură decizie că vom avea un candidat în 2024, dar aşteptăm să vedem când este primul tur, când sunt alegerile prezidenţiale. Sunt cinci-şase persoane în UDMR care sunt pregătite pentru o campanie prezidenţială. Vom decide la momentul potrivit, după ce vom afla calendarul”.

De asemenea, întrebat dacă George Simion ar putea ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Kelemen Hunor a afirmat: ”Nu, nu cred, dar singur, va decide electoratul. Eu nu cred. Personal, nu cred în şansa lui Simion”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Liderul UDMR a precizat că nu a vorbit niciodată cu Elena Lasconi, pe care a felicitat-o printr-un mesaj pentru obţinerea funcţiei de preşedinte al USR.

”Am urmărit-o de când iese în politică. Are rezerve, are potenţial şi are rezerve serioase, dar depinde de evoluţia ei în următoarea perioadă. Dacă mâine-poimâine se urcă într-un microbuz şi începe să meargă prin ţară, s-ar putea să provoace surprize pentru şi pentru alţii”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Acesta a comentat şi despre Mircea Geoană, un alt potenţial candidat laalegerile preţidenţiale.

”Ceea ce simt eu, nu ştiu dacă e aşa sau nu, dar vorbind cu oameni, amenii se uită la Mircea Geoană ca la un om care este într-o funcţie importantă la NATO. Deci trebuie să fie cineva bine pregătit, un om serios. Nu prea se vorbeşte în acest moment despre Mircea Geoan că a fost lider PSD. Sigur, acest lucru se va întoarce în campanie, deci, fără doar şi poate, dar în acest moment, oamenii când se uită la Mircea Geoană nu se uită ca la fostul preşedinte al PSD-ului şi se uită ca la actualul secretar general al NATO”, a mai declarat Kelemen Hunor.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.