Într-o lume în care tranziţia către surse de energie regenerabilă devine din ce în ce mai urgentă, companiile din domeniu caută să ofere constant noi soluţii inovatoare pe piaţă. Astfel, pentru anul 2024, unul dintre cei mai de succes actori de pe piaţa din România anunţă lansarea unor soluţii inovatoare de baterii gel & lithium.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dbsolar.ro lansează noi baterii gel & lithium în 2024

Este vorba despre site-ul Dbsolar, specializat în producerea de echipamente care gestionează energia solară, dar şi vehicule electrice. Prin aceste tehnologii revoluţionare, se caută oferirea unui răspuns la nevoia crescândă de stocare optimă a energiei regenerabile existentă pe piaţa autohtonă.

Am discutat cu Iosif Bogdan, Directorul General al companiei, pentru a obţine lămuriri despre ce aduc nou bateriile care vor fi lansate, precum şi ce alte previziuni pentru viitorul energiei regenerabile există, în acest moment.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cum a ajuns compania la concluzia că este nevoie de soluţii noi de baterii?

Iosif Bogdan: Din perspectiva companiei, decizia de a lansa noi soluţii de baterii gel & lithium a fost determinată de creşterea cererii pentru sisteme de stocare performante, în contextul preocupării globale pentru energie curată şi durabilă. Această iniţiativă strategică evidenţiază atât adaptabilitatea noastră la tendinţele pieţei, cât şi dorinţa de a furniza clienţilor produse performante, menite să îmbunătăţească eficienţa proiectelor de energie solară.

Concret, ce vor aduce nou modelele de baterii pe care le veţi lansa în 2024?

I.B.: Noile baterii pe bază de gel şi lithium lansate se vor distinge printr-o serie de caracteristici tehnice avansate. Prin acestea, bateriile vor oferi câteva avantaje clare utilizatorilor. Bateriile vin cu o capacitate de stocare optimizată, asigurând un randament superior în comparaţie cu soluţiile tradiţionale.

Materialele şi tehnologiile pe care le folosim la fabricarea lor conferă o longevitate extinsă, reducând necesitatea înlocuirilor dese şi, implicit, costurile pe termen lung. De asemenea, atât bateriile gel, cât şi cele lithium sunt proiectate pentru a funcţiona corect în diverse condiţii de mediu, inclusiv în cele mai dificile circumstanţe.

Vor influenţa noile baterii eficienţa sistemelor fotovoltaice pe care le vindeţi?

I.B.: Bineînţeles că integrarea acestor noi soluţii în sistemele fotovoltaice existente va avea un impact semnificativ asupra eficienţei şi performanţei acestora. Noile baterii vor permite o utilizare mai flexibilă şi continuă a energiei solare, inclusiv când lumina solară este redusă.

Ce anticipaţi că se va întâmpla pe piaţa energiei regenerabile, în viitorul apropiat?

I.B.: Anticipăm o creştere semnificativă a cererii pentru soluţii de stocare a energiei, în special în contextul expansiunii energiilor regenerabile şi a măsurilor globale pentru reducerea amprentei de carbon. Prin lansarea noilor baterii gel şi lithium, dorim să oferim clienţilor noştri răspunsul ideal pentru aceste cereri, prin performanţă, fiabilitate şi sustenabilitate.

În final, ce planuri aveţi pentru dbsolar.ro în următoarea perioadă?

I.B.: Inovaţiile aduse în bateriile gel şi lithium reflectă devotamentul nostru continuu faţă de poziţionarea în fruntea industriei tehnologiilor de energie regenerabilă. Suntem mândri să oferim soluţii care să sprijine obiectivele de sustenabilitate ale clienţilor noştri şi să contribuie la protejarea mediului.

Altfel, ne propunem să rămânem dedicaţi inovaţiei continue şi adaptării la cerinţele unei pieţe dinamice. Planurile includ dezvoltarea unor soluţii şi mai avansate, care să răspundă în mod conform provocărilor viitoare şi să contribuie la tranziţia către un sistem energetic durabil şi eficient. Totul, în condiţiile unui preţ competitiv.

În concluzie, anul 2024 va veni cu lansarea unor soluţii de baterii gel & lithium de către dbsolar.ro, care propun să ducă la nivelul următor sistemele de stocare a energiei solare din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.