Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă ”abuzuri” după ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins contestaţia formaţiunii privind excluderea reprezentanţilor acesteia din secţiile de vot din diaspora la alegerile prezidenţiale. AUR susţine, într-un comunicar de presă, că ”sistemul condus de PSD dă liber la fraudarea voturilor, fără ca AUR să poată veghea la corectitudinea procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nu vom avea reprezentanţi în secţiile de vot din diaspora la alegerile prezidenţiale. La parlamentare o să avem, dar eu sunt văduvit de reprezentanţi în acele secţii de vot”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform comunicatului transmis de AUR.

Potrivit sursei citate, PSD a încercat cu orice preţ să scoată AUR din cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale, iar acum încearcă ”fraudarea alegerilor prezidenţiale în diaspora, acolo unde George Simion este candidatul cu cele mai mari şanse”.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ca urmare, AUR a organizat, joi, un protest în faţa Biroului Electoral Central, susţinând că hotărârea BEC este ”total abuzivă” şi ”o decizie care face imposibilă apărarea voturilor românilor care trăiesc în străinătate, cei alungaţi de guvernarea PSD din ultimii 35 de ani”.

”Suntem aici pentru că Biroul Electoral pentru secţiile de vot din străinătate nu admit reprezentanţii AUR, partid parlamentar, în secţiile de vot, decât ca ultimă, ultimă, ultimă opţiune. Eu ca şi candidat la alegerile prezidenţiale în turul I şi turul II am nevoie ca voturile mele să fie apărate şi să nu fie furate de PSD, de Ciolacu, de Hrebenciuc, de Vanghelie şi de Geoană. Vrem alegeri libere! După ce am fost ridicaţi cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, după decizia CCR, după scoaterea noastră de pe buletinele de vot cum au încercat la Bistriţa-Năsăud, la baronul roşu Radu Moldovan, după toate mizeriile astea, s-a văzut ce vrea PSD şi cine conduce PSD şi pe cei doi candidaţi pesedişti: Hrebenciuc cu Ciolacu pe de o parte, Vanghelie cu Geoană pe cealaltă parte”, a spus George Simion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.