Primarul în funcţie al oraşului Buşteni, Mircea Corbu, a fost reţinut, joi seară, în dosarul în care o subalternă îl acuză că a agresat-o. Edilul este acuzat de influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă în dosarul deschis după depunerea plângerii de către subalterna sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au fost sesizaţi la data de 16 octombrie a.c. despre faptul că în staţiunea Buşteni, judeţul Prahova, un bărbat de 58 de ani, care îndeplineşte o funcţie de autoritate publică, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a agresat fizic şi verbal o femeie de 36 de ani, ce are calitatea de administrator al unei societăţi comerciale. În continuarea cercetărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova sub directa supraveghere şi coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, referitoare la situaţia prezentată, faţă de bărbatul în cauză a fost dispusă, la data de 24 octombrie a.c., continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, precum şi pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă. În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore”, anunţă, joi seară, oficialii Poliţiei Prahova. 
 
Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Aceştia precizează că, după expirarea ordonanţei de reţinere, bărbatul va fi prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că bărbatul reţinut este primarul în funcţie al oraşului Buşteni, Mircea Corbu. 
 
În urmă cu o săptămână, Mircea Corbu a fost reclamat la Poliţie de către o subalternă, directoare a unei societăţi care aparţine Consiliului Local, femeia susţinând că a fost agresată de edil.
 
Scandalul în urma căruia s-a ajuns la plângere penală a avut loc între primarul oraşului Buşteni, Mircea Corbu, şi directoarea societăţii Caraiman Comserv, societate comercială care aparţine Consiliului Local Buşteni şi care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor publice din oraş, inclusiv a domeniului schiabil al staţiunii.
 
Contactat telefonic, la acel moment, primarul Mircea Corbu a negat că ar fi fost violent cu femeia care l-a reclamat, susţinând că tot ce i se întâmplă are conotaţii politice. Edilul a povestit că femeii i s-a solicitat să părăsească biroul pentru că sediul societăţii trebuie schimbat, fiind mutat la 80 de metri distanţă, pentru implementarea unui proiect care prevede montarea de camere de supraveghere.
 
”Poliţia comunitară era de faţă, au fost martori, au fost muncitori acolo. Am spus să părăsească incinta respectivă pentru că muncitorii stăteau cu şase monitoare de un metru douăzeci să le monteze. Oamenii stăteau la uşă şi nu voia să elibereze camera să monteze acea aparatură. Ba din contră, am zis că doamna, care îmi e ca un copil, îmi dă şi vreuna”, a susţinut edilul.
 
El a spus că femeia a refuzat să respecte o hotărâre a Consiliului Local.
 
Mircea Corbu a precizat că a fost prieten cu tatăl femeii care acum l-a reclamat, spunând că el a adus-o în instituţie.
 
”Doamna respectivă mi-a mai făcut un dosar penal anul trecut. (...) I-am făcut plângere penală la Poliţie, pentru abuz în serviciu. Presiuni din astea, am mai avut. E totul politic. Am avut multe realizări aici”, a spus edilul Mircea Corbu.
 
El a avansat ideea unor răfuieli politice în contextul în care primarul ales al oraşului Buşteni, Emanoil Savin, care câştigase primăria pentru PSD învingându-l pe edilul în funcţie, care este liberal, a murit, iar funcţia va rămâne vacantă odată cu începerea noului mandat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.