Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că libertatea presei a suferit o nouă lovitură după ce jurnalistul român Mircea Barbu a fost condamnat, în lipsă, de un tribunal din Rusia, ”pentru curajul de a relata adevărul din Kursk”. ”Asemenea decizii nu reprezintă doar o ameninţare la adresa libertăţii individuale, ci şi o tentativă cinică de a reduce la tăcere vocile care denunţă abuzurile”, a subliniat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Când am spus că România este, după Republica Moldova, următoarea ţintă a propagandei şi a războiului hibrid dus de Kremlin, la astfel de cazuri m-am referit. Astăzi, libertatea presei suferă o nouă lovitură! Jurnalistul român Mircea Barbu a fost condamnat de un tribunal rus, în lipsă, pentru curajul de a relata adevărul din Kursk. Asemenea decizii nu reprezintă doar o ameninţare la adresa libertăţii individuale, ci şi o tentativă cinică de a reduce la tăcere vocile care denunţă abuzurile”, a arătat Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El a condamnat decizia.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”În calitate de român, de preşedinte al PNL şi al Senatului României, mă alătur celor care condamnă această încălcare flagrantă a drepturilor omului şi ale presei. Trebuie să apărăm dreptul la adevăr şi la libertate! Nu vom tăcea!”, a susţinut liderul PNL.

Potrivit HotNews.ro, un tribunal din Rusia a dispus, joi, condamnarea în lipsă a jurnalistului Mircea Barbu, corespondent HotNews.ro, pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, după ce a realizat un reportaj în regiunea Kursk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.