Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a declarat, marţi, că nu i se pare “o normalitate” ca oameni cu probleme penale să fie votaţi pentru funcţii publice, însă nu crede că votul la alegerile locale a demonstrat o lipsă de încredere în activitatea justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Vi se pare o normalitate aceasta? Mie, cel puţin nu mi se pare o normalitate aceasta, să fie votaţi astfel de oameni, chiar dacă operează prezumpţia de nevinovăţie până la momentul pronunţării unei hotărâri de condamnare. Nu cred că votul a demonstrat o lipsă de încredere în activitatea justiţiei. Poate să demonstreze altceva", a spus Livia Stanciu, după şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai mulţi candidaţi cercetaţi sau deja condamnaţi pentru corupţie au câştigat alegerile în oraşe mari precum Baia Mare, Craiova, Braşov şi Râmnicu Vâlcea.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat în arest preventiv din 27 aprilie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, susţine că a câştigat un nou mandat.

Şi Lia Olguţa Vasilescu, urmărită penal într-un dosar al DNA, a câştigat al doilea mandat de primar al Craiovei. 

George Scripcaru a obţinut al patrulea mandat la Primăria Braşov. Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA în luna februarie, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău, condamnat definitiv în două dosare de corupţie şi eliberat condiţionat, revine în fotoliul de edil după ce a obţinut peste 40% din voturi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.