Uraganul Milton a traversat Florida centrală, lăsând milioane de clienţi fără curent electric, distrugând case şi provocând tornade mortale. Autorităţile aşteaptă ivirea zorilor pentru a evalua mai bine dezastrul lăsat în urmă, relatează Reuters şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cea mai recentă avertizare a Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) arată că Milton a slăbit până la statutul de uragan de categoria 1.

NHC a spus, de asemenea, că rafalele de vânt devastatoare ale furtunii ajung acum pe coasta de est a Floridei, iar o avertizare de inundaţii rapide vizează zone din centrul şi vestul Floridei.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Uraganul era localizat la aproximativ 105 km vest-sud-vest de Cape Canaveral, locul de unde se lansează în spaţiu rachetele americane, vântul bătând cu 150 de km/h.

Milton a atins coasta de vest a Floridei miercuri, în jurul orei locale 20:30 (joi, 3.30 ora României) ca uragan de categoria 3.

Peste 2,8 milioane de locuinţe şi companii din Florida erau fără curent electric joi dimineaţă.

Anterior, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat că furtuna a generat, de asemenea, cel puţin 19 tornade şi a provocat pagube în numeroase comitate, distrugând 125 de case, majoritatea rulote. Victime, inclusiv decese, au fost raportate în comitatul St. Lucie, dar nu se ştie exact câte sunt.

Adevărata amploare a distrugerii din Milton va ieşi la iveală atunci când soarele va răsări joi dimineaţă, dar echipele CNN şi oficialii locali raportează deja drumuri inundate şi pagube semnificative la case.

În St. Petersburg, vântul a sfâşiat acoperişul stadionului Tropicana Field al MLB şi a prăbuşit o macara-turn peste o clădire.

În Tampa, peste noapte, drumurile au fost inundate de viituri periculoase şi bruşte, în timp ce exploziile transformatoarelor au luminat cerul. În St. Petersburg s-au înregistrat precipitaţii care au loc o dată la 1.000 de ani - peste 400 de litri pe metru pătrat în doar trei ore. Înseamnă mai mult de trei luni din precipitaţiile medii pentru acest oraş.

Furtuna a dus deja la creşterea cererii de benzină în Florida, unde aproximativ un sfert din benzinării au rămas fără rezerve, ceea ce a contribuit la susţinerea preţurilor ridicate ale ţiţeiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.