Atacurile ruseşti împotriva unui oraş din regiunea Zaporojie şi a unor sate din regiunea Doneţk, în sudul şi estul Ucrainei, s-au soldat sâmbătă cu unsprezece morţi, potrivit autorităţilor ucrainene, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma atacurilor mortale, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la aliaţii săi occidentali să "accelereze" livrările de arme.

"Ruşii au atacat oraşul Vilnіansk", în regiunea Zaporojie, iar "inamicul a ucis şapte persoane". "Doi dintre morţi erau copii", a precizat Ivan Fedorov, guvernatorul regiunii, pe o reţea de socializare.

Zece persoane au fost rănite şi mai multe clădiri, în special rezidenţiale, au fost avariate, a adăugat el.

Vilniansk se află la 29 de kilometri nord-est de Zaporojie, principalul oraş controlat de Ucraina în regiune. Rusia susţine că a anexat regiunea Zaporojie, dar, deşi ocupă părţi importante din aceasta, nu o controlează pe deplin. Rusia a atacat deja Zaporojie şi oraşele învecinate de mai multe ori de la începutul ofensivei sale în Ucraina în 2022, dar în ultimele săptămâni şi-a concentrat eforturile în estul ţării mai degrabă decât în sud.

Oficialii ucraineni au anunţat, de asemenea, că atacurile ruseşti asupra satelor de pe linia frontului din regiunea estică Doneţk s-au soldat cu patru morţi.

"În (satul) Zarichne, ruşii au ucis trei persoane", a declarat Vadym Filachkine, guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk.

Procurorul general al Ucrainei a anunţat ulterior că o altă persoană, un locuitor al unui sat de frontieră, "a fost de asemenea rănită mortal".

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.