Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a reacţionat după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, ironic, că o susţine pe candidata democrată în alegerile prezidenţiale din SUA, Kamala Harris, despre care a spus că are ”un râs molipsitor”. Kirby i-a transmis liderului de la Kremlin să înceteze să vorbească despre alegerile americane şi să înceteze să se amestece în aceste alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Preferatul nostru, dacă se poate numi aşa, a fost actualul preşedinte, domnul [Joe] Biden. Dar a fost scos din cursă şi a recomandat tuturor susţinătorilor săi să o susţină pe doamna Harris. Ei bine, aşa vom face – o vom susţine”, a spus Putin joi la un forum economic, la Vladivostok.

„Ea râde atât de expresiv şi de molipsitor, încât înseamnă că se descurcă bine”, a mai afirmat el, adăugând că alegerea aparţine poporului american şi va fi respectată.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

În replică, John Kirby i-a transmis liderului de la Kremlin să înceteze să vorbească despre alegerile americane şi să înceteze să se amestece în aceste alegeri.

”Domnul Putin ar trebui să nu mai vorbească despre alegerile noastre, punct. El nu ar trebui să favorizeze pe nimeni într-un fel sau altul. Singurul care ar trebui să determine cine este următorul preşedinte al Statelor Unite este poporul american. Şi am aprecia foarte mult dacă domnul Putin ar înceta: A - să mai vorbească despre alegerile noastre şi B - să se amestece în ele”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John Kirby, răspunzând unei întrebări.

Agenţia rusă TASS a relatat despre reacţia Casei Albe, scriind că ”administraţia SUA a fost iritată de comentariile ironice ale preşedintelui rus Vladimir Putin despre alegerile prezidenţiale din Statele Unite”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.