Specialiătii au făcut o breşă controlată în digul de pe malul unui râu din judeţul Galaţi pentru a provoca scurgerea mai rapidă a apelor adunate în urma ploilor torenţiale în zona localităţilor Pechea şi Slobozia Conachi. Apa este dirijată controlat către albia Siretului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Breşă controlată în digul de protecţie situat pe malul drept al râului Geru, în dreptul localităţii Independenţa. Aceasta favorizează scurgerea mai rapidă a apelor de pe râul Geru şi râul Suhurlui (afluent al acestuia), cantonate în zona localităţilor Pechea şi Slobozia Conachi. Apele sunt dirijate astfel controlat în cursul de apă Siret”, anunţă, duminică, Apele Române. 
Instituţia precizează că măsura realizării unei breşe controlate a fost luată în baza prevederilor Regulamentului pentru gestionarea Situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii cu aprobarea Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă convocat în regim de urgenţă.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Despre această breşă a vorbit şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, aflat duminică alături de premierul Marcel Ciolacu în zonele afectate de calamităţi.
„Situaţia este dramatică, iar măsurile trebuie să continue pentru că important este ca de aici înainte să existe toate cele necesare pentru a putea gestiona atât nevoile de sprijin ale populaţiei cât şi cele de infrastructură. Ieri după-amiază am reuşit, împreună cu premierul, să executăm o recunoaştere şi să identificăm problema reală care ţinea nivelul apei ridicat. S-au luat măsuri azi noapte şi s-a produs p breşă în digul de pe pârâul Suhu. În momentul de faţă a scăzut nivelul apei. Este important ca toate structurile să treacă şi să sprijine populaţia, astfel încât să poată efectua evaluările şi să se ia măsurile necesare”, a declarat Nicolae Ciucă duminică dimineaţă, la Slobozia Conachi, în judeţul Galaţi.
Acesta a mulţumit forţelor Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi autorităţilor locale pentru intervenţiile în urma cărora au reuşit să previne noi pierderi de vieţi omeneşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.