Cel puţin 17 elevi au fost ucişi într-un incendiu care a cuprins internatul şcolii lor din Nyeri, în centrul Kenyei, a anunţat poliţia vineri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De asemenea, mai multe persoane au fost transportate la spital cu răni grave.

Cadavrele găsite la faţa locului erau carbonizate într-un grad care împiedică recunoaşterea lor, a spus purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Resila Onyango. Probabil că vor fi găsite şi alte cadavre odată ce inspecţia locului va fi finalizată, a adăugat ea.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Cauza incendiului rămâne decoamdată necunoscută, dar a fost deschisă o anchetă.

Referindu-se la „vestea devastatoare”, preşedintele William Ruto a transmis condoleanţele. „Gândurile noastre sunt alături de familiile copiilor care şi-au pierdut viaţa” în această tragedie, a spus el într-un mesaj pe X. Ruto a adăugat că a cerut oficialilor să „efectueze o anchetă aprofundată asupra acestui eveniment oribil” şi a promis că cei responsabili vor fi traşi la răspundere.

Crucea Roşie kenyană a declarat că a desfăşurat echipe pe teren pentru a oferi „servicii de sprijin psihosocial elevilor, profesorilor şi familiilor afectate”.

Incendiile izbucnite în şcoli din Kenya şi din întreaga Africă de Est sunt relativ frecvente. În 2016, nouă eleve au fost ucise într-un incendiu la un liceu de fete din Kibera, cea mai mare mahala din Nairobi. În 2001, 67 de elevi au fost ucişi într-un incendiu provocat în dormitorul lor de la o şcoală gimnazială din districtul Machakos din sudul Kenyei. Doi elevi au fost acuzaţi de crimă, iar directorul şi directorul adjunct au fost găsiţi vinovaţi de neglijenţă. În 1994, 40 de elevi au ars de vii şi 47 au fost răniţi într-un incendiu la o şcoală gimnazială de fete din regiunea Kilimanjaro, la nord de Tanzania vecină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.